Гори театр, гори і відбудова

06.10.2016
«Ура! Щойно привезли ферми! Тривають розвантажувальні роботи. Забудовник пообіцяв у цю п’ятницю та суботу підняти ферми на дах театру і встановити їх», — радісно написав  на своїй сторінці у «ФБ» актор театру і голова правління благодійного фонду «Черкаський театр» Олександр Гуменний.
Так емоції не випадкові. Адже після торішньої липневої пожежі, коли вогонь знищив дах театру, його актову залу та коридори, театр нагадував руїну. Приміщення так і зимувало під дощем і снігом. Хоча влада обіцяла накрити театр ще до холодів, та цього не сталося. 
Цього року ситуація з відбудовою театру теж рухалася зі швидкістю черепахи. Влітку над театром зробили цегляну кладку для того, щоб ставити дах, але потім усе знову заглохло.
«Як уже дістав популізм обласних чиновників, які тільки й роблять, що на всіх заходах прикриваються іменами Шевченка, Хмельницького, Гонти, братів Чучупаків та блаженно розповідають, як вони поважають українську культуру та національні традиції! То чому ж і досі єдиний драматичний театр в області майже півтора року не відбудовано?!» — такий пост, наповнений гнівом, розчаруванням та болем пан Олександр написав у «Фейсбуці» тиждень тому.  
Не виключено, що таке оприлюднення ситуації з гальмуванням відбудови театру стало стимулом для активних дій. 
До речі, черкаські актори потерпають не лише від того, що не мають даху над головою. Поїхати на гастролі у них теж немає на чому. Бо два театральні автобуси дихають на  ладан. І часто не заводяться та ламаються. Тому сидіти в полі і по кілька годин чекати транспорт взамін того, що зламався, — це сьогоднішні будні черкаського театру.