Орган і шрифт Брайля

06.10.2016
Шостий Міжнародний фестиваль органного мистецтва «Діапазон» проходить у Львові. Нові концертні програми презентують у Будинку органної та камерної музики — римо-католицькому костелі Марії Магдалини, архітектура якого поєднує традиції ренесансу з рисами стилю бароко. Уже сама будівля налаштовує слухачів на зустріч із прекрасним — із найкращими органістами з Хорватії, Франції, Польщі, Чехії та України.
Зрозуміти стан сліпої людини та її відчуття світу — через музику побачити дерева і море, архітектуру і хмари, кохане обличчя і захід сонця — може лише зрячий. На цю обставину прагнули звернути увагу львівської фестивальної публіки організатори «Діапазону». Тому в рамках проведення концертів у Будинку органної та камерної музики вже 30 вересня — у День святих Віри, Надії, Любові й Софії — представили вернісаж видань шрифтом Брайля і квазіграфіки незрячих «Пізнаймо світ через музику і дотик», а також авторський концерт львівського композитора Богдана Котюка «Віра... Надія... Любов... і Софія».
Будинок органної та камерної музики до 23 жовтня тричі на тиждень прийматиме у своїх стінах шанувальників органного мистецтва.