На автоматі

06.10.2016
Хто-хто, а люди, які страждають від алкогольної залежності, в Росії — поважні громадяни, основа бізнесу. По-перше, їх досить багато, а по-друге, вони — надійні клієнти, які не зрадять і не підведуть. Саме на таких, очевидно, і розраховане «ноу-хау», яке з’явилося в Калузі (але є перспективи поширення і на інші міста) — автомат із продажу дешевої спиртової настоянки глоду.
З одного боку, нічого забороненого тут немає. Настоянка глоду — відомий препарат, який вживається при захворюваннях серця. Але «боярку» (саме так називається настоянка в Росії через російську назву глоду — бояришнік) давно використовують і любителі оковитої як замінник підакцизного, а тому набагато дорожчого алкоголю. Тож можливість мати в місті цілодобову автоматичну «розливайку» вони сприйняли з неабияким ентузіазмом і вже протоптали стежку до першого автомата.
Самі ж розробники таких автоматів розгорнули цілу кампанію з реклами своїх виробів, обіцяючи середній прибуток з однієї «автопоїлки для алкоголіків» у середньому 35 980 російських рублів за місяць після сплати всіх податків. І це при тому, що ціна однієї пляшечки — 20 рублів. Також розробники пропонують «Боярку-24» як викуповувати, так і брати на прокат, а також обіцяють допомогти з оформленням статусу приватного підприємця  та налагодити безперебійне постачання товару. Як любили казати колись: «Усе для блага народу».