Не чіпай руками — вибухне

05.10.2016
Не чіпай руками — вибухне

Полігон небезпеки.

На Львівщині знову рахують постраждалих унаслідок потужного вибуху, який прогримів на Яворівському полігоні. Вибух стався в результаті нехтування заходами безпеки, заявив спікер оперативного командування «Захід» Анатолій Прошин: «Перед початком проведення навчань було організовано практичні заняття з правил безпеки. На них були присутні до 100% особового складу, які задіяні в цих навчаннях. Незважаючи на це, військовослужбовці знехтували вимогами безпеки, порушили їх, у результаті чого сталася надзвичайна подія». За його словами, зараз проводиться розслідування. Прокуратура має намір порушити кримінальну справу. 
На полігоні, де проходили стрільби, гранатометник 24-ї механізованої бригади ЗСУ знайшов не відомий для нього предмет у тактичному полі. Він необережно взяв його до рук, у результаті чого той вибухнув. За попередньою інформацією, цим предметом виявилися залишки протитанкової ракети. У підсумку постраждав не тільки цей солдат, а ще й двоє його товаришів, які були неподалік. Із травмами від осколків різного ступеня важкості їх було госпіталізовано. Загрози їхньому життю немає, запевняють медики. Стан хлопця, що виявив надмірну цікавість, оцінюють як важкий. Його відправили на лікування до столиці. Військовослужбовцям, iз чиєї вини виникла небезпечна для життя і здоров’я людей ситуація, загрожує від двох до десяти років позбавлення волі. 
Це, на жаль, лише один із багатьох трагічних випадків на Яворівському полігоні. Зовсім недавно, 17 вересня, під час нічних навчань від осколкового поранення загинув львів’янин Андрій Протасевич.