Виховати націю

04.10.2016
У стінах Національної парламентської бібліотеки відбувся благодійний концерт до Дня бібліотекаря. Прозвучало багато поезії на тему війни, пісень про кохання та розлуку. Головне — презентували результати всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна», ініційованої Міністерством культури України ще минулого року. До акції долучилося понад 1200 учасників, передали до бібліотек військових частин Збройних сил України більше восьми тисяч творів вітчизняної та світової художньої літератури в перекладі українською мовою, науково-популярних видань з історії Української держави, її культури, Збройних сил.
«Я приїхав не сказати красиві слова вітання, а розповісти, що наразі ми працюємо у боротьбі за бюджет», — сказав присутній на події міністр культури Євген Нищук. Хоча не обійшлося без слів про високу місію бібліотекарів докладати зусиль у виховання суспільства. Міністр також повідомив: відомство наблизилося до рішення надати Національній парламентській бібліотеці ім’я Ярослава Мудрого.
«Сьогодні ми сповнені піднесеним гаслом «Двічі допомагає той, хто допомагає вчасно», — сказала Тамара Вилегжаніна, гендиректор парламентської бібліотеки. — Я пишаюся, що наша бібліотека, яка географічно і політично розташована в самому центрі Києва, завжди була бібліотекою, незважаючи на всі зміни влади та негаразди, ми стояли і вистояли разом. Ми пишаємося, що під час Революції гідності ми допомагали лікувати наших бійців, усіх, хто звертався по допомогу».