Є ідея — є ІКЕА: компанії запропонували збудувати завод на Львівщині

04.10.2016
Обласна влада звернулася до представників компанії IKEA з пропозицією відкрити на території Львівщини завод з обробки деревини
 
«Під час економічного форуму в Польщі ми зустрілися з представниками польського підрозділу IKEA і запропонували їм розглянути пропозицію відкриття на Львівщині підприємства IKEA, яке займалося б переробкою деревини. Представники обіцяли обдумати пропозицію і дати відповідь найближчим часом», — розповів у коментарі Tvoemisto.tv Роман Матис, керівник управління залучення інвестицій Львівської ОДА.
 
Це була б дуже важлива інвестиція для Львівщини, переконаний чиновник, адже тоді якісну деревину не вивозили б, а переробляли в регіоні й створювали продукт за собівартістю.

Також власники компанії IKEA нещодавно відвідували Україну та, в рамках візиту, спілкувалися з керівництвом держави. «Очевидно, йшлося про відкриття магазину IKEA, але, швидше за все, в такому форматі компанія не вийде на український ринок через низьку купівельну спроможність громадян, — зауважує Роман Матис. — А от щодо виробництва, то тут є всі шанси, щоб підрозділ компанії — IKEA Industry — запрацював і на Львівщині».

До слова, у сусідній Польщі компанія має 16 фабрик і власну вітроелектростанцію, яка забезпечує всі об’єкти IKEA електроенергією.

IKEA — транснаціональна корпорація, одна з найбільших у світі торговельних мереж з продажу меблів і товарів для дому. Повне найменування — IKEA International Group.

Заснована у Швеції; штаб-квартира розташована в місті Лейден, провінція Південна Голландія, Нідерланди. У компанії, створеній у 1943 роцi Інгваром Кампрадом, — шведське коріння, що усіляко підкреслюється задля іміджу та в маркетингових цілях.

Меблі додали в асортимент компанії тільки в 1947 році; у 1955-му ІКЕА розпочала випуск меблів під власною маркою. Спочатку Кампрад торгував у власному будинку, а перший торговий центр ІКЕА відкрили в 1958-му.