Спільна справа розумних голів: свій дебют у Суперлізі чемпіон Англії розпочав із двох перемог

29.09.2016
Спільна справа розумних голів: свій дебют у Суперлізі чемпіон Англії розпочав із двох перемог

Після сварки Зідана та Роналдо «Реал» не зміг втримати перемогу в Дортмунді. (Фото з сайта УЄФА.)

Процедуру захисту титулу найсильнішого клубу Європи мадридський «Реал» розпочав зі скромної перемоги — 2:1 — над португальським «Спортингом». Водночас у другому турі групового раунду ЛЧ-2016/2017 підтвердити свій фаворитський статус «вершкові» не змогли — розійшлися миром із віце-чемпіоном Німеччини, дозволивши «Боруссії» з Дортмунда зрівняти рахунок за три хвилини до завершення основного часу. «Ми заслуговували на більше. Важко прийняти нічийний результат. Хоча, в цілому, не так усе й погано», — відзначив головний тренер «Реалу» Зінедін Зідан.
 
До Німеччини на зустріч із колективом Томаса Тухеля мадридці прибули не в найкращому моральному стані. І справа не тільки в невдалому завершенні поєдинку внутрішньої першості проти скромного «Лас-Пальмаса», в якому «реалісти» змогли витиснути лише нічию. Під час цього двобою посварилися ключові постаті «королівського» клубу. Зідан замінив Роналдо, котрий, до слова, в шести матчах прімери відзначився лише одного разу, а той, у свою чергу, у вельми емоційній формі продемонстрував тренеру свою незгоду з його рішенням.
 
«Усі гравці, не лише Роналдо, зляться, коли їх замінюють. Ми думали про наступний матч з «Боруссією», і я прийняв таке рішення заради блага самого футболіста. Така реальність, розуміє це Кріштіано чи ні. Можу сказати, що я — не дурень, і Кріштіано — розумний, і ми тут працюємо заради спільних інтересів», — пояснив французький «коуч» «реалістів».
 
Під час їхньої гри проти німецьких «бджіл» португальську зірку вже ніхто не чіпав. Свою справу Кріштіано начебто й зробив, забивши загалом 95-й м’яч у Лізі чемпіонів, утім довести до переможного завершення поєдинок із «жовто-чорними» мадридська команда все ж не змогла, втративши концентрацію в найвідповідальніший момент.
 
Утім, як відзначив Зідан, нічого катастрофічного не сталося. Після гостьового побачення з головним конкурентом у боротьбі за перемогу в квартеті «Реал» зберіг лідерство. При цьому їхня повторна зустріч, що відбудеться на «Сантьяго Бернабео», матиме статус заключної у квартеті, тож наразі усе в «пульці», як-то кажуть, перебуває «під контролем» чинного переможця Суперліги.
 
Після сенсаційного тріумфу «Лестера» в англійській прем’єр-лізі повторення їхнього феноменального успіху на батьківщині чекати не варто. До нового сезону англійські гранди підійшли у всеозброєнні. Нині в боротьбі за Кубок АПЛ на Туманному Альбіоні перебуває практично весь тренерський цвіт світового футболу. Гвардіола очолив «Манчестер Сіті», Антоніо Конте запросили до «Челсі», Юрген Клопп чаклує над «Ліверпулем», а Жозе Моуріньйо взяв під крило «Манчестер юнайтед».
 
Не дивно, що на тлі такої конкуренції «Лестер» завбачливо переключився з внутрішньої на міжнародну арену, де в дебютному розіграші Ліги чемпіонів команда Клаудіо Раньєрі демонструє пристойний результат. Відзначимо, що з усіх команд-учасниць групового етапу ЛЧ, які у вівторок зіграли свої поєдинки другого туру, лише чинному чемпіону Англії на старті турніру вдалося уникнути очкових втрат. «Нам була необхідна перемога, і ми її досягли. Було важко, але ми провели матч із високим рівнем концентрації, не втративши пильності. Ми зіграли з характерним для «Лестера» бойовим духом», — сказав після перемоги над «Порту» (1:0) італієць Раньєрі. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 2-й тур. Група E. ЦСКА (Росія) — «Тоттенхем» (Англія) — 0:1, «Монако» (Франція) — «Байєр» (Німеччина) — 1:1.
Турнірне становище: «Монако» — 4, «Тоттенхем» — 3, «Байєр» — 2, ЦСКА — 1.
Група F. «Боруссія» (Д, Німеччина) — «Реал» (Іспанія) — 2:2, «Спортинг» (Португалія) — «Легія» (Польща) — 2:0.
Турнірне становище: «Реал», «Боруссія» (Д) — 4, «Спортинг» — 3, «Легія» — 0.
Група G. «Лестер» (Англія) — «Порту» (Португалія) — 1:0, «Копенгаген» (Данія) — «Брюгге» (Бельгія) — 4:0.
Турнірне становище: «Лестер» — 6, «Копенгаген» — 4, «Порту» — 1, «Брюгге» — 0.
Група Н. «Севілья» (Іспанія) — «Ліон» Франція) — 1:0, «Динамо» (Зг, Хорватія) — «Ювентус» (Італія) — 0:4.
Турнірне становище: «Ювентус», «Севілья» — 4, «Ліон» — 3, «Динамо» (Зг) — 0.