У Сумах інваліди 1-ї групи зможуть користуватися безплатним таксі

21.09.2016
Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро вже позаду, команда національної збірної України — у трійці найуспішніших. Наші хлопці та дівчата отримали 117 нагород i встановили 109 рекордів у трьох видах спорту — плавання, легка атлетика та пауерліфтинг. Із них — 22 рекорди світу, 32 паралімпійські рекорди і 54 рекорди Європи.
 
Ось-ось паралімпійці ступлять на рідну землю, але в Україні їх чекає все те ж ущемлення прав, що й інших людей з обмеженими можливостями в Україні.
 
Щомісяця поліцейські виписують лише у Львові до півсотні постанов про порушення водіями прав людей з обмеженими можливостями на місцях паркування авто.
 
Спеціальні місця для авто людей з фізичними вадами чомусь завжди зайняті тими, хто особливо на здоров’я не скаржиться.  
 
Ці паркувальники не помічають спеціального знака, який вказує, що це місце для людей для обмеженими можливостями. Штраф за таке порушення нечасто стягують. Зокрема й тому, що оштрафувати порушника патрульні можуть, тільки якщо він підійшов до свого авто.
 
Хороший приклад для інших міст покажуть Суми. Вже з 21 вересня інваліди 1-ї групи або ж самотні громадяни, які не можуть пересуватись самостійно, зможуть скористуватися там  безплатним таксі.
 
Про це пише сумський центр надання соціальних послуг «Берегиня». «Соціальне таксі» їздитиме тільки на території міста Суми і не більше восьми разів на місяць.