На бронетанковому заводі у Києві випробували нову модель гармати "Вій"

13.09.2016
На бронетанковому заводі у Києві випробували нову модель  гармати "Вій"

На «Дозорі» поки що «Вій» один.

Традиційно щороку, в другу неділю вересня, в Україні відзначається День танкіста. Цьогоріч у день професійного свята подарунком від держконцерну «Укроборонпром» «залізним військам» став новий бойовий модуль «Вій». Щоправда, це лише зразок, який і продемонстрували на Київському бронетанковому заводі. 
 
«Вій» — це скорострільна 23-міліметрова гармата, яку планують встановлювати на розвідувальну машину «Дозор-Б». Раніше її оснащували лише кулеметами, й військові нарікали, що їм бракує потужної зброї. Поки що «Вій» поставили лише на одну машину. Гармату мають випробувати й, можливо, внести певні зміни.
 
«Стріляє добре. Машина в будь-яких площинах тримає вистріл. Тобто над нами багато хто сміявся, мовляв, почнете стріляти — машина почне перекидатися. Значить, усі ці питання вирішено. Нічого не перекидається. Все стріляє, поцілює, плюс ще раз кажу, це прообраз. Тобто тут можлива додаткова установка кращого прицілу... Тут є можливість додатково встановити два кулемети спільно з гарматою», — розповів інженер-конструктор Андрій Полехін.
 
Варто додати — на столичному бронетанковому заводі також похвалилися, що впродовж останнього року на всі нові та відремонтовані танки встановлюють винятково потужні німецькі двигуни. І з нагоди Дня танкістів, крім «Вія», відвідувачам показали ще й відремонтовані після боїв на Донбасі танки Т-64 і Т-72.