У Золотоноші на 440-річчя пройшов Всеукраїнський фестиваль чорнобривців

13.09.2016
Золотоноша знову заквітчалася у чорнобривці. Місто відсвяткувало свій 440-й день народження унікальним квітковим фестивалем. Цей фест — єдиний не лише в Україні, а й у світі. Тож недарма місто називають «столицею чорнобривців». 
 
«Фестиваль чорнобривців проводимо з 2011 року. Ця квітка є символом нашого міста й одним із символів України, який єднає весь наш народ», — розповідає «Україні молодій» міський голова Віталій Войцехівський.
 
У суботу в Золотоноші людям роздавали бутоньєрки із пахучих чорнобривців, перев’язані синьо-жовтими стрічечками, місто хвалилося доробками із цієї чарівної і неповторної квітки.
 
Тут організували виставку картин, на яких були вимальовані чорнобривці, всі охочі могли познайомитися з витворами майстрів народно-прикладного мистецтва та помилуватися неповторними хлібобулочними виробами та випічкою. 
 
Усіх дуже вразив гігантський вінок, сплетений із чорнобривців. За словами міського голови, його діаметр становив понад три метри. Вінок містяни пронесли центральною вулицею та поклали до підніжжя пам’ятника Тарасовi Шевченку.
 
Також на дні народження свого міста його жителі співали на юнацькому фестивалі патріотичної пісні, а ще, разом із численними гостями, влаштували парад вишиванок. Серед запрошених була й делегація з німецького Штольберга, котру теж одягли у вишиванки. «29 вересня у нас заплановане підписання меморандуму про співпрацю з нашими колегами із Німеччини», — уточнив міський голова Віталій Войцехівський. 
 
«Оскільки на святі були почесні гості з Німеччини, то будемо сподіватися, що в майбутньому фестиваль чорнобривців стане міжнародним», — підсумовує голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.