Роль вокалу: що Софії Роль дасть участь у дитячому «Євробаченні-2016»?

13.09.2016
Роль вокалу: що Софії Роль дасть участь у дитячому «Євробаченні-2016»?

Софiя Роль.

10 вересня в Києві, розважальному комплексі SkyFamilyPark, відбувся фінал нацвідбору на Дитяче Євробачення-2016. До національного фіналу пройшли 12 конкурсантів віком від 9 до 14 років.
 
Переможницею національного відбору на Дитяче Євробачення-2016 стала киянка Софія Роль. Саме вона з піснею Planetcravesforlove представить Україну на міжнародному конкурсі, що цьогоріч пройде на Мальті, 20 листопада.Своєю піснею вона хотіла донести, що кожна людина є крихіткою на цьому світі. «Але ця крихітка може змінити хоча б себе, а за нею зміниться хтось інший, її ближній. Так змінюється світ, і я прагну миру», — сказала юна артистка.
 
Переможця обирали шляхом змішаного голосування глядачів та журі. Телеглядачі могли надсилати за своїх фаворитів смс-повідомлення. Головою журі була співачка, композитор, автор понад 150 пісень Марія Бурмака. До складу журі національного відбору також  ввійшли: заступник генерального директора Національної телекомпанії України з розвитку міжнародного співробітництва Вікторія Романова, музичний продюсер Олександр Ксенофонтов, музичний і саунд-продюсер Вадим Лисиця, генеральний директор телеканалів М1 і М2 Валентин Коваль. 
Софія  у свої 14 — уже досвідчена співачка, адже неодноразово була учасницею конкурсів та лауреатом різноманітних музичних фестивалів. Уперше Софія вийшла на сцену в 4 роки. Дівчина зізнається, що своє майбутнє планує пов’язати з музикою, вокалом. 
 
Підтримати конкурсантів у концерті прийшла молода співачка Світлана Тарабарова, яка була в складі журі у півфіналі. Співачка розповіла: «І для дітей, і для їхніх батьків участь навіть у відборі на Дитяче Євробачення — це вже дуже статусно. Це ніби титул, завдяки якому всі інакше до тебе ставляться. Ти говориш: «Я брав участь або, слава Богу, переміг на Дитячому Євробаченні», і тобі зразу відкриваються, як і в будь-якій професії, нові двері, нові грані. Українці на Дитячому Євробаченні майже завжди посідають перші, другі, треті місця. Наші діти дійсно дуже талановиті, і ми там фаворити, бо є така риса в характері нації — боротися. Зламати нас дуже складно».
 
До речі, Україна стала восьмою країною, яка визначилася зі своїм представником на Дитячому Євробаченні-2016. До цього своїх виконавців уже назвали Албанія, Болгарія, Мальта, КЮР Македонія, Вірменія, Росія та Білорусь.
 
Це буде 14-те за ліком дитяче «Євробачення» і вдруге пройде на Мальті. Пісенний конкурс відрізнятиметься від попередніх років. Про зміни повідомив організатор цьогорічного шоу, мальтійський суспільний мовник Мальти PBS. Шоу проходитиме на декількох локаціях міста Валетта удень.
 
Раніше міжнародний фінал показували ввечері в суботу, але цьогоріч вирішили переорієнтуватися на денний час, щоб зробити трансляцію більш зручною для сімейного перегляду.