Опікуватися синами загиблих воїнів АТО взялися у черкаському виші

09.09.2016
Добру справу започаткували у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Тут вирішили опікуватися першокурсниками, батьки яких загинули в зоні АТО, захищаючи Україну. «Сьогодні вони стали членами нашої університетської родини, і ми зробимо все можливе, щоб їхнє навчання було комфортним. 
 
Ми готові підставити плече і спільно вирішувати їхні проблеми», — говорить «УМ» ректор університету Олександр Черевко. 
 
На зустрічі з першокурсниками Тарасом Чупилком  та Миколою Мельниченком, які  навчатимуться на факультетах природничих наук і фізичної культури, ректор поговорив iз сиротами, розпитав їх про проблеми, які турбують, познайомив iз проректорами та головою профспілки і передав  матеріальну допомогу, зібрану колективом вишу для них особисто.
 
Обидва хлопці, котрі увійшли до університетської родини, пишаються своїми батьками. Батько Миколи загинув під Дебальцевим, а батько Тараса — під час боїв у Донецькому аеропорту. І та підтримка, яку обіцяє університетська громада цим юнакам, — перший з яких мешкає у дідуся з бабусею, а другий має маму і брата, — буде вчасною і необхідною. Хоч наразі  студенти кажуть, що поки не мають проблем iз житлом та матеріальним забезпеченням. 
 
Колектив ЧНУ, як розповідають у прес-службі вишу, загалом має гарні традиції доброчинності. Тут, за ініціативи студентської ради та ректорату,  допомагають воїнам АТО, збираючи  для них продукти харчування  та теплий одяг, у виші  активно розвивається донорський рух. А ще викладачі та студенти  університету створили благодійний фонд «Заради дитячої усмішки», який організовує та проводить концерти й аукціони на підтримку онкохворих дітей.