Виправлення помилки: 29 жовтня відбудеться бій Володимира Кличка і Тайсона Ф’юрі

09.09.2016
Виправлення помилки: 29 жовтня відбудеться бій  Володимира Кличка і Тайсона Ф’юрі

Від повторної зустрічі Кличка та Ф’юрі боксерський світ чекає яскравого видовища. (Фото з сайта sportbox.ru.)

Відтоді, як за один вечір 29 листопада 2015 року Володимир Кличко втратив усі свої чемпіонські пояси, він лише й думав про матч-реванш з британцем Тайсоном Ф’юрі. Утім «затягнути» в ринг свого кривдника Кличку-молодшому виявилося не так уже й просто, хоча опція проведення повторного матчу в разі поразки була передбачена в контракті, який уклали команди боксерів перед першою їхньою зустрiччю.
 
Спочатку планувалося, що бій-реванш відбудеться 9 липня в Манчестері, проте в намічений термін повторне побачення Кличка та Ф’юрі не відбулося — буцімто через травму нового чемпіона за версіями WBA та WBO в суперважкій вазі. Хоча через кілька днів після скасування матчу Ф’юрі бачили у Франції на матчі ЧЄ за участі збірної Англії...
 
І ось у середу команда Ф’юрі оголосила нову офіційну дату бою-реваншу, котрий за словами тренера та дядька Тайсона — Пітера Ф’юрі, має пройти 29 жовтня на «Манчестер-Арені». «Я дуже радий, що бій усе ж відбудеться. Після важких переговорів ми нарешті можемо сфокусуватися на тому, що б дати фанам те, що вони заслуговують — ще один захоплюючий поєдинок», — відзначив Пітер Ф’юрі.
 
Якщо не весь боксерський світ, то точно європейська його спільнота з нетерпінням чекають цього видовища. За час абсолютного домінування Кличка-молодшого, котре тривало майже десять років, поєдинки супертяжів-професіоналів виглядали нецікаво та одноманітно, адже ім’я тріумфатора всі знали наперед.
 
Нині ж у елітному боксерському дивізіоні з’явилася інтрига. Головним її лейтмотивом є бажання Кличка-молодшого повернути втрачене. Не виключено, що в разі успішного реваншу з Ф’юрі  Володимир забажає продовжити колекціонування чемпіонських поясів у надважкому дивізіоні, якими, окрім Ф’юрі, наразі володіють Деонтей Уайлдер (WBC) та Ентоні Джошуа (IBF).
 
До речі, останній трофей певний час перебував у власності Ф’юрі, проте, відібравши його разом з іншими поясами у Кличка, британець вирішив не чіплятися за не надто цінну нагороду й, відмовившись від його захисту, «відпустив» «релікт» Міжнародної боксерської федерації у вільне плавання. 
 
Перш ніж поновлювати кампанію з колекціонування поясів, український боксер мусить розібратися з Ф’юрі. «Нарешті, матч-реванш — вирішена справа. Я виправлю свою помилку 29 жовтня в Манчестері», — з радістю заявив 40-річний Кличко-молодший, сподіваючись знову повернутися в чемпіонську когорту.
 
«Наша команда дуже рада, що після всіх перенесень iз боку Ф’юрі ми нарешті маємо нову дату. Ми знаємо, що 29 жовтня Володимир буде у своїй кращій формі і ми впевнені в тому, що він знову стане чемпіоном світу в суперважкій вазі», — пообіцяв менеджер українця Бернд Бенте.
 
Аналогічні слова щодо підсумкового результату пролунали й з табору британця, де заявили, що їхній боксер підійде до матчу-реваншу в оптимальній формі й захистить здобуті майже рік тому трофеї. Варто зазначити, що 28-річний британець досі не програв на профі-ринзі жодного поєдинку.
 
Тим часом володарі прав на теле­трансляцію знакового поєдинку вже потирають руки в очікуванні прибутків. «Бій Ф’юрі — Кличко залишається найрейтинговішим протистоянням у Європі в нинішньому році. Для нас це фантастичне придбання. Цей двобій стане однією з найбільших спортивних подій для Великої Британії, де сподіваються, що Ф’юрі таки залишиться на місці короля суперважкого дивізіону», — сказав керівник канала-транслятора бою Френк Уоррен.