На Черкащині три подруги жорстко побили школярку

06.09.2016
Сталося це серед білого дня. Дівчата запросили колишню однокласницю однієї з них буцімто для якоїсь розмови. 
 
«Мою доньку Женю побили троє учениць школи №12. Із хвилюванням i болем пишу їхні імена, але мовчати не можу: Наталя Шпак — 10 клас, Дарина Герасимова — 8 клас i Софія Борисенко — 9 клас», — написала у «Фейсбуці» мама постраждалої дівчинки Валентина Захарченко.
 
Як розповіла «УМ» сама пані Валентина, її донька нині перейшла у 9-й клас і навчається в іншій школі. А раніше, коли вона ходила до школи №12 , була однокласницею Софії.
 
«Дівчата називалися її подругами і запросили Женю на зустріч для розмови. Натомість готувалися до фізичної розправи, бо мали при собі запальничку і дезодорант, столовий ніж, а руки замотали бинтами для бійки», — веде далі мама дівчинки.
 
За її словами, Дарина вдарила Женю в щелепу, Наташа смикала за волосся, а Софія намагалися бризнути дезодорантом в обличчя та знімала цю розправу на телефон. При ­цьому дівчата погрожували підпалити волосся й забити до крові. 
 
За всім цим жахіттям спостерігали п’ять хлопців і жоден не втрутився та не заступився за дівчинку.
 
«На щастя, Женя змогла вирватися й побігти до мене. Наташа Шпак продовжувала переслідувати її. Донька прибігла в розпачі, у сльозах», — каже Валентина Захарченко.
 
Після того що сталося, родина постраждалої дівчинки звернулася по захист у поліцію. Правоохоронці відреагували швидко, прибувши за викликом буквально за десять хвилин. 
 
Наразі Женя перебуває у нейрохірургічному відділенні однієї з міських лікарень. У неї важкий психологічний стан і підозра на струс мозку.
 
«Плітки — не привід ламати життя собі та іншим. Завжди є інший шлях захисту, ніж підступний напад. Мені шкода, що дівчат цього досі не навчили», — наголошує пані Валентина. І додає, що батько однієї зi школярок телефонував їй і казав, що дівчата просто посварилися, а вона «все роздмухує». 
 
А тим часом батьки Наталі Шпак написали заяви в поліцію та прокуратуру, мотивуючи це тим, що їхня донька не била Женю, а все, що нині діється, це посягання на її честь i гідність. 
 
Водночас Валентина Захарченко заявляє, що вже має відео, яке знімали школярі, і на ньому видно, як насправді все відбувалося і хто та як там поводився.
 
Як повідомили у прес-службі Черкаської обласної поліції, за фактом бійки відкрито кримінальне провадження, яке й має поставити всі крапки над «і» в цьому резонансному школярському скандалі.