Жіноче слово: тріо тенісисток України вийшли до третього раунду «Ю-Ес оупен»-2016

02.09.2016
Жіноче слово: тріо тенісисток України вийшли до третього раунду «Ю-Ес оупен»-2016

При всій повазі до чоловічого «крила» українського тенісу, серйозних результатів на турнірах «Великого шолому» вболівальники чекають лише від одного його представника. Утім останнім часом вагомими здобутками найсильніший тенісист України Олександр Долгополов своїх шанувальників не тішить. Приміром, минулого року Сашко лише на одному з чотирьох сезонних «шлемів» — Уїмблдоні — зміг дістатися другого кола змагань.
 
Подібна ситуація склалася й цього року — кращим досягненням Сашка на «Мейджорах» 2016 року стала його участь у другому раунді «Аустреліен оупен» та Уїмблдону. При цьому на «Ролан Гарросі» він узагалі не виступав, а на Відкритій першості США зіграв трохи менше одного сету, після чого був змушений знятися з розіграшу. На жаль, проблеми зі здоров’ям дають про себе знати. І що більше за плечима Долгополова поєдинків, усе складніше йому вдається тримати себе в тонусі.
 
Далеким від своїх оптимальних кондицій нині перебуває й Сергій Стаховський. Попри обіцянки 30-річного ветерана повернутися на попередній ігровий рівень, який допомагав йому часом перемагати самого Роджера Федерера, змагатися з молодими й амбіційними суперниками з кожним роком йому стає все важче.
 
У цьому плані дуель Стаха проти 28-річного хорвата Маріна Чіліча (сьомої ракетки турніру) у другому раунді «Ю-Ес оупен» — яскраве тому підтвердження. Третій за рейтингом тенісист України практично без боротьби (1:6, 2:6, 3:6) поступився грізному опоненту, котрий, до слова, в 2014 році сенсаційно виграв американський «шлем».
 
Якщо знані українські тенісисти в Нью-Йорку більшою мірою програють, то лідерки українського жіночого тенісу синхронного подолали вже два кола «одинака».
 
Так, у другому раунді «Ю-Ес оупен» перша ракетка України Еліна Світоліна переграла Лорен Девіс із США — 6:1, 4:6, 6:3, другий номер національного жіночого рейтингу Леся Цуренко розібралася з китаянкою Яфань Ван — 7:5, 6:3, вийшовши таким чином вперше в своїй кар’єрі до третього кола змагань, а третя тенісистка України — Катерина Бондаренко зламала спротив іншої представниці Китаю, Гайсай Чжен — 5:7, 7:6 (7:5), 7:5.