Папа Римський прийняв засновника «Фейсбука» Марка Цукерберга

31.08.2016
Папа Римський прийняв засновника «Фейсбука» Марка Цукерберга

А як щодо сторінки у «Фейсбуці»?

Папа Римський Франциск у понеділок провів аудієнцію для засновника соціальної мережі «Фейс­бук» Марка Цукерберга та його дружини Присцилли Чан. Говорили про використання комунікаційних технологій. Зокрема, про «використання комунікаційних технологій із метою подолання бідності, підтримки культури спілкування та переказування послання надії особам, які найбільше цього потребують».
 
Газета «Ла Репуббліка» повідомляє, що глава «Фейсбука» не лише розмовляв iз Папою про допомогу, а й також втілив свої слова в дії. Під час перебування в Італії він переказав місцевому Червоному Хресту 500 тис. євро, які мають бути призначені на допомогу потерпілим від землетрусу. 
 
Під час зустрічі з італійським прем’єр-міністром Маттео Ренці Цукерберг також заявив, що прагне, щоб «Фейсбук» як медіа-засіб було залучено у процес надання допомоги. 
Цукерберг не є першою особою з галузі новітніх технологій, яку прийняли у Ватикані.
 
У січні Папа надав аудієнцію генеральному директору концерну «Еппл» Тіму Куку, а потім прийняв главу Google Еріка Шмідта.
 
Папа Франциск уже має кілька десятків мільйонів шанувальників, які відстежують його сторінку у «Твіттері» на різних мовах. Із березня він також має свою сторінку в «Інстаграмі», навіть побив за популярністю сторінку Девіда Бекхема. Але на «Фейсбуцi» він до цього часу власної сторінки не мав. 

А ТИМ ЧАСОМ...

До надання допомоги постраждалим від землетрусу долучилися італійські музеї та культурні центри. Весь дохід від квитків до цих закладів у недільнi днi вони переказуватимуть на відновлення зруйнованих землетрусом минулої середи містечок. Ця шляхетна ініціатива належить міністру культури Італії Даріо Франческіні. Італійська газета «Ла Стампа» також долучилася до пропагування цієї ініціативи, назвавши недільний день «днем мистецтва для мистецтва та солідарності з жертвами землетрусу».
 
Число підтверджених смертей від землетрусу в Італії  станом на вчорашній день зросло до 292. Прем’єр Італії Маттео Ренці заявив у понеділок, що презентує план захисту Італії від землетрусів. Він сказав, що країна має змінити менталітет, коли йдеться про землетруси. Проект під назвою «Італійська домівка» вимагатиме участі політиків, профспілок, технічних експертів та будівельних компаній.
 
У вівторок в Аматріче поховали 78 жертв землетрусу. В Італії вівторок було оголошено днем національної жалоби.