На Алеї зірок у Тернополі з'явилися Герої АТО

30.08.2016
На Алеї зірок у Тернополі з'явилися Герої АТО

Слава героям! Зірка героя!

Незважаючи на економічну кризу і трагічну ситуацію в державі, «файне місто» досить бурхливо відзначило свою 476-ту річницю. Утім, до програми святкування Дня Тернополя входили не лише суто розважальні заходи.
 
Так, на тернопільському ставі відбувся чемпіонат світу з водно-моторних видів класу Формула-500 та етапи чемпіонатів Європи у Формулі-250 та Формулі-125. У парках обласного центру пройшли яскраві й смачні дійства етно-гастрономічного фестивалю «Вуличний ринок». Порадувала шанувальників демонстрація колекцій старовинного та сучасного вишиваного одягу під час Тернопільських Днів моди.
 
Одним із центрів урочистостей до Дня Тернополя стала місцева Алея зірок, де «спалахнули» відразу три нових зірки, одна з яких колективна і присвячена Героям АТО (варто нагадати, що минулоріч тут уперше в Україні з’явилася і зіркова відзнака волонтерам).
 
Як зазначив у своєму виступі під час урочистостей міський голова Тернополя Сергій Надал, нова зірка «присвячується всім бійцям Збройних сил, добровольчих формувань, поліції, Національної гвардії, усім, хто захищав і захищає Україну».
 
При цьому було згадано, що понад 5 тисяч тернопільців пройшли АТО і 86 із них повернулися додому в трунах... 
 
Вшанував святковий Тернопіль і ще двох дуже різних за родом своєї діяльності, але однаково цінних для українського народу людей — лідера популярного гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який загинув у автокатастрофі, та видатного релігійного і громадського діяча митрополита Андрея Шептицького. Мурали з їх зображеннями з’явилися на стінах будинків у центральній частині міста.