Підкинуті

30.08.2016
Ті, хто народжували ще років 20 тому, пам’ятають, що у ті часи пологові будинки були майже режимними об’єктами, і своїх новонароджених дітей мами бачили лише під час годування. Розпізнавали малюків лише за бірочками, прикріпленими до ніжок і ручок. Утім, хто зна, що відбувалося поза тим.
 
Так, двоє мешканців канадського містечка в провінції Манітоба Леон Свенсон і Девід Тейт лише через 41 рік дізналися, що їх переплутали в пологовому і вони виховувалися не рідними батьками.
 
Цікаво, що до цього вони були добре знайомі, що й не дивно — у їхньо­му містечку налічується лише до 5 тисяч осіб, переважно представників корінного народу крі.  Пройти ДНК-тест їх змусили чутки, що в їхній клініці уже траплялися випадки підміни.
 
А, дізнавшись правду, вирішили не міняти родини, а об’єднати їх. Найдивніше, що хлопці народилися не одночасно, а з різницею у три дні, однак мами під час годування нічого не помітили.
 
Подібний випадок стався п’ять років тому і в російському Челябінську. Через недбальство акушерів, двох дівчаток, які народилися з різницею у 15 хвилин, віддали іншим батькам. Правда спливла лише через 12 років, коли один із батьків, помітивши, що донька не схожа ні на кого з родини, запідозрив дружину у зраді і змусив зробити ДНК-тест.
 
Рідну доньку знайшли на сусідній вулиці у сусідки по палаті. Батьки вирішили нічого не міняти, а виховувати дівчат спільно. Однак, подали до суду на пологовий за моральні збитки.
 
Очевидно, що таких випадків може бути й більше. Навіть відома наша актриса Ольга Сумська зізнавалася, що її мамі в пологовому одного разу принесли на годування не її, однак та вчасно розпізнала підміну. Добре, що зараз породіллям дозволяють бути з новонародженими від перших хвилин і до виписки із пологового. Щоб усе було під контролем.