Із тіла вбитого поліцейськими Олександра Цукермана витягли 4 кулі

26.08.2016
Із тіла вбитого поліцейськими Олександра Цукермана витягли 4 кулі

Із тіла загиблого на Миколаївщині Олександра Цукермана судмедексперти витягли чотири кулі: дві з них потрапили у серце і ще одна — застрягла в легенях.
 
Судово-медичну експертизу провели в Миколаївському обласному бюро судмедекспертиз буквально через лічені  години  після вбивства — бо проти безчинств поліцейських піднялися люди. Висновок експертів однозначний: причиною смерті 32-річного жителя села Криве Озеро стала гостра внутрішня кровотеча та травматичне ураження серця.
 
Оперативність пояснюється й тим, що справу на контроль узяв Генпрокурор Юрій Луценко.
 
Один із затриманих офіцерів поліції вже дав свідчення про те, що зробив декілька пострілів з особистої пневматичної зброї. За інформацією слідчих прокуратури Миколаївської області, свій пістолет поліцейський викинув у річку в той момент, коли разом зі своїми товаришами просто втік iз місця злочину. Зараз співробітники правоохоронних органів ведуть переговори з «морськими котиками»  73-го морського центру спеціальних операцій з тим, щоб залучити водолазів та знайти цей пістолет.
 
Нагадаємо, у ніч на 24 серпня шестеро поліцейських жорстоко вбили 32-річного мешканця села Криве Озеро Олександра Цукермана. На місце події правоохоронців викликала дружина покійного, щоб «заспокоїти» свого чоловіка, який розбушувався через зловживання алкоголем. У підсумку правоохоронці цього чоловіка просто вбили, причому попередньо одягнувши на нього наручники.
 
Висновок експертів одностайний: стріляли впритул.
 
Учора райвідділ у селі Криве Озеро охоронявся силами правоохоронців, а також за допомогою бійців загонів спецпризначення «Святий Миколай» та «Азов». У ніч після вбивства  натовп людей — близько 200 обурених місцевих жителів —  спочатку намагався лінчувати шістьох затриманих поліцейських.
 
За інформацією в. о. начальника Головного управління Національної поліції у Миколаївській області Олександра Савченка, у момент зіткнення правоохоронців iз людьми троє поліцейських отримали легкі тілесні ушкодження та забої. Люди просто намагалися розірвати на шматки як заарештованих убивць у погонах, так і їх супроводжуючих.
 
Після того, як автозак із затриманими все ж таки зміг виїхати до Миколаєва, мешканці села Криве Озеро вирушили на штурм місцевого райвідділу поліції. Ворота поліцейських таранили на машині, а потім — підпалили шини та картонні коробки, повністю блокувавши доступ до райвідділу поліції. Однак ближче до ранку 25 серпня людей удалося заспокоїти. Похорон Олександра Цукермана заплановано на п'ятницю, 26 серпня.