У Тернополі текстильники випускають нову камуфляжну тканину

26.08.2016
Колишній Тернопільський бавовняний комбінат — а тепер ВАТ «Текстерно» — знову постарався для української армії.
 
Рік тому тут було налагоджено виробництво особливої — стійкої до води і вогню — камуфляжної тканини для пошиття військової форми, яку винайшли фахівці самого відкритого акціонерного товариства.
 
І ось нещодавно з конвеєра підприємства почали сходити два новi різновиди армійської тканини — плащова набивна з плівковим покриттям та маскувальним малюнком Varan і плащова з плівковим покриттям i маскувальним малюнком ММ14.
 
Обидва не пропускають воду, стійкі до вогню, гіпоалергенні, тож якнайкраще підходять для польових умов. Водночас, за словами спеціалістів, їх можна успішно використовувати для пошиття мисливського одягу, спортивного й туристичного інвентарю та побутових потреб.
 
Тим часом у дизайнерському відділі підприємства продовжують працювати над розробкою нової продукції для захисників України  — зокрема, маскувальних халатів та головних уборів.
 
А от налагодити на території  області виробництво польової військової форми сучасного зразка, як планувала ще рік тому місцева влада, поки що не вдалося через низку об’єктивних причин.