Росіянин Роман Рословцев через маску Путіна просить притулку в Україні

23.08.2016
Росіянин Роман Рословцев через маску Путіна просить притулку в Україні

Російська поліція не раз затримувала протестувальника. (Фото з сайта openrussia.org.)

Екстраординарне повідомлення озвучили в Державній прикордонній службі: під час проходження прикордонного контролю попросив політичного притулку в Україні громадянин Росії Роман Рословцев.
 
Сталося це у неділю в пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на Чернігівщині. Російський активіст пояснив, що свій відчайдушний крок вимушений був зробити через переслідування на батьківщині з боку ФСБ. 
 
Роман каже: «Причина, чому я вирішив просити притулку, — неможливість продовжувати протестну діяльність в Росії. Біля мого будинку в Москві чергували працівники ФСБ, тому ніяких речей я з собою не брав, приїхав сюди ні з чим». Із офіційним зверненням до Міграційної служби активіст прийшов уже наступного дня — 22 серпня, в понеділок. 
 
Цей сміливець 11 разів виходив на пікети, зокрема 7 квітня та 10 червня цього року — в масці російського президента Володимира Путіна.
 
У середині червня Тверський районний суд Москви дав санкцію на тридцятидобовий арешт «непокірного» росіянина за статтею «повторне порушення встановленого порядку, організації або проведення мітингу». За задумом активіста, щоразу затримуючи його, співробітники поліції реагують на злочини російського президента, працюючи як поліція в правовій державі. 
 
Але «заспокоюватися» Роман у нашій державі не збирається, адже зазначив, що хоче продовжити боротьбу з режимом Володимира Путіна вже в Україні. Більше того, попри все, активіст намагатиметься потрапити на військову службу в Нацгвардію чи один із добровольчих батальйонів.