На Черкащині СБУ викрила масштабний конвертцентр

19.08.2016
На Черкащині викрито злочинну групу, котра налагодила схему конвертації безготівкових коштів у готівку на територіях Черкаської та Київської областей. Причому в особливо великих розмірах.
 
Як повідомили «Україні молодій» у прес-службі Черкаської обласної прокуратури, її співробітники спільно з колегами з обласного управління СБУ припинили протиправну діяльність із виведення коштів державних підприємств та капіталів суб’єктів легального сектору економіки в тіньовий обіг.
 
Правоохоронці кажуть, що злочинці готівкові кошти незаконно конвертували у валюту і виводили на офшорні рахунки підконтрольних їм компаній-нерезидентів України.  
 
«Під час проведення обшуків в офісних приміщеннях та банківських відділеннях виявлено та вилучено значну кількість банківських карток фізичних осіб-підприємців, за допомогою яких відбувалось зняття готівки з карткових рахунків підконтрольних суб’єктів господарської діяльності, печаток, бланків, фінансово-розпорядчих документів», — розповідають у черкаській обласній прокуратурі.
 
Тільки за результатами обшуків вилучено готівкові кошти в різних валютах, які в гривневому еквіваленті становлять близько 1 млн. грн. Але, наголошують правоохоронці, злочинна група не одним цим мільйоном жила. 
 
Попередньо дії любителів конвертцентру кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі та процесуальні дії, котрі й мають довести, скільки ж насправді мільйонів пройшло через той «конверт».