Паралельним курсом: Олег Верняєв показав п’ятий результат в опорному стрибку

17.08.2016
Паралельним курсом: Олег Верняєв показав п’ятий результат в опорному стрибку

Індивідуальний фінал на кільцях Ігор Радивілов завершив п’ятим. (Фото прес-служби НОК України.)

Після того як Беленюк програв свій «золотий» фінал, надії на виграш бодай однієї олімпійської нагороди найвищої проби українськими спортсменами скоротилися до мінімуму.
 
По суті, реальний шанс зійти на найвищу сходинку п’єдесталу залишається хіба що у гімнаста Олега Верняєва, котрий виступить у фіналі змагань на своїх улюблених брусах.
 
Не варто списувати з рахунків і стрибуна у висоту Богдана Бондаренка, утім чемпіон світу 2013 року останнім часом перебував далеко від своїх найкращих кондицій, які дозволяли йому два-три роки тому стрибати на рівні 2,42 м i водночас штурмувати світовий рекорд кубинця Хав’єра Сотомайора (2,45). Найкращим цьогорічним результатом харківського атлета є рубіж — 2,37 м, навколо якого літає ціла плеяда майстровитих спортсменів — канадець Друен, катарець Баршим, китаєць Жанг.
 
Загалом на Бондаренку лежатиме подвійна відповідальність, адже від нього залежатиме не тільки медальний рейтинг країни, а й честь вітчизняної легкої атлетики. Після того як Міжнародна антидопінгова агенція викрила у вживанні допінгу наших олімпійських призерів (срібного призера Лондона-2012, метальника списа Олександра П’ятницю та бронзових призерок минулих Ігор — спринтерок Марію Ремень та Єлизавету Бризгіну), сподіватися на те, що бігуни та «силовики» принесуть у Ріо медалі, не варто.
 
Не дочекалися українські вболівальники й повторення призового стрибка на олімпійський п’єдестал від бронзової призерки Олімпіади-2012 Ольги Саладухи. На жаль, травма спини, котра останнім часом серйозно докучала донеччанці, не дозволила їй у Бразилії навіть подолати кваліфікаційний норматив.
 
А от Ольга Земляк неабияк здивувала своїх наставників та шанувальників. Уже її участь у фіналі бігу на 400 м для багатьох стала несподіванкою, коли ж завершився вирішальний забіг, у якому представниця Рівного показала сьомий час, наставник української бігунки Сергій Басенко назвав свою вихованку «олімпійською чемпіонкою серед білих». 
 
Водночас Україна продовжує чекати на свого істинного чемпіона ХХХІ Олімпійських ігор. Учора ближче до опівночі наша головна надія на зачароване бразильське «золото» Олег Верняєв змагався на своєму коронному снаряді — брусах.
 
А напередодні він разом з Ігорем Радивіловим розім’явся на гімнастичній доріжці, виконуючи опорний стрибок. Цікаво, що срібний медаліст Ріо-2016 у багатоборстві перевершив у цьому виді свого партнера по збірній, володаря лондонської «бронзи», зібравши за сумою двох підходів п’яту суму балів. Водночас Радивілов показав лише восьмий результат, замкнувши фінальний октет. У фіналі ж на кільцях Ігор отримав п’яту за рейтингом оцінку.