На автотраси Київ—Одеса 9 пасажирів мікроавтобуса загинули в ДТП

16.08.2016
Трагедія розігралася на ділянці автотраси Київ—Одеса, неподалік від селища Криве Озеро. Пасажирський мікроавтобус OPEL Vivaro протаранив вантажівку DAF-240 о другій годині ночі. Серед загиблих — двоє неповнолітніх: восьмирічна дівчинка та шістнадцятирічний хлопець. Усі — мешканці Львівської та Волинської областей, які в ту ніч їхали відпочивати на морські курорти Одеської області.
 
Причиною страшної трагедії стало інше ДТП, яке відбулося на тій самій ділянці дороги трохи раніше. Як повідомили у прес-службі ГУ ГСЧС Миколаївської області, за кілька годин до трагедії саме цей сідельний тягач DAF-240 потрапив у ДТП, зіткнувшись з іншим сідельним тягачем. Майже добу тягач, пошкоджений в аварії, стояв просто на  жвавій трасі, займаючи всю праву смугу руху. Друга трагедія за його участю трапилася пізно вночі, коли видимість була мінімальною, а співробітники дорожньої служби змушені були виїхати на оформлення іншого ДТП. 
 
«Я проїжджав цю ділянку дороги о десятій годині вечора, — розповів водій Аcura Роман, який став мимовільним очевидцем трагедії. — Ця вантажна фура стояла просто на трасі без будь-яких розпізнавальних знаків та ліхтарів. Я дивом уникнув аварії, мене врятували потужні гальма та невисока швидкість руху мого «легковика».
 
Питання про те, чому аварійний автомобіль своєчасно не відбуксирували з місця події (хоча б на узбіччя), поки що залишається відкритим. Найімовірніше, тепер його порушать родичі загиблих людей у своїх судових позовах до винуватців трагедії. За словами начальника Кривоозерського відділу поліції Валерія Варикаші, поліцейські, начебто, не мали права евакуювати вантажівку.
 
«Господар транспортного засобу був нами  неодноразово попереджений, — каже Валерій Варикаша. —  У відповідь ми чули: так, ми заберемо тягач, після того як вивантажимо весь товар».
На даний час на місці трагедії тривають слідчі дії, а також збір речових доказів для проведення всіх необхідних експертиз.