На День Незалежності Росія готує Україні "подарунок"

12.08.2016
На День Незалежності Росія готує Україні "подарунок"

Звинувачення Кремля на адресу України в розв’язанні терору, організації нападів та загибелі російських військових у Криму, заяви Путіна про фактично вихід iз «нормандського» переговорного формату та відмова від Мінських домовленостей, активне накопичення військової техніки на нашому кримському і чернігівському кордонах і на Донбасі — усе це свідчить про підготовку агресора до відновлення війни Росії проти України.
 
На 25-річчя нашої Незалежності Росія хоче зробити Україні «подарунок». 
 
Переконаний, що нинішнє українське політичне і військове керівництво добре пам’ятає з історії, що, як правило, саме провокації ставали приводами до початку воєн. Тому — як і всі українці — я сподіваюся, що Президент як Верховний Головнокомандувач і Генштаб уже віддали всі необхідні в цій передгрозовій ситуації накази Збройним силам України та іншим військовим формуванням.
 
Бо очікувати на адекватну реакцію (крім порожніх заяв) міжнародної «прогресивної» спільноти не варто, тому ми, українці, повинні розраховувати тільки на себе.
 
Розумію, що висловлю неприємну для більшості своїх розслаблених колег думку, але вважаю, що спікер Парубій має негайно відкликати з відпусток народних депутатів України для участі в позачерговій сесії парламенту. Ми так домовлялися, коли закривали попередню сесію. Я особисто вже звернувся до тих депутатів — членів фракції Радикальної партії, які зараз за кордоном, негайно повернутися до України, щоб наша фракція у повному складі була в Раді.
 
Так само треба негайно відкликати з відпусток усіх посадових осiб органів державної влади і військового управління. Не час відпочивати, коли ворог ломиться в хату. 

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

Звинувачуючи Україну в розв’язанні терору, Путін діє в сталінсько-гітлерівських традиціях, коли агресор робить винною жертву. Коричневий фюрер і червоний вождь були неперевершені майстри в постановці провокацій, які ставали приводом до початку великих воєн. Приводом до нападу СРСР на Фінляндію зимою 1939 року став обстріл радянською артилерією своєї ж території, а звинуватили у цьому «фінську воєнщину».
 
Приводом до нападу Гітлера на Польшу у вересні 1939 року став напад начебто польських військових (а насправді переодягнених у польську військову форму німецьких есесівців) на радіостанцію у прикордонному німецькому місті Гляйвиць. А начебто обстріл грузинами російських миротворців став приводом до початку війни Росії проти Грузії у серпні 2008 року, яку російська пропаганда цинічно назвала «операцією з примушування Грузії до миру».
 
Олег ЛЯШКО, лідер Радикальної партії