Розумніші за Ейнштейна

12.08.2016
Розумніші за Ейнштейна

Ештон Катчер.

Ми звикли вважати акторів не надто розумними людьми. Бо хто ж з власної волі та зі здоровим глуздом погодиться зніматися в фільмах на кшталт «Тупий і ще тупіший»? Втім результати вимірювання рівня інтелекту (так званого IQ) геть ламають ці стереотипи.
 
Зокрема, найбільшим інтелектуалом у кіно із рівнем IQ 184 було названо популярного у 80-х актора Джеймса Вудса, який зараз більше відомий завдяки озвучуванням мультиків, зокрема «Сімпсонів». Але свого часу Вудс учився у престижному Мічиганському технологічному інституті, який кинув перед самим врученням дипломів заради кар’єри в Голлівуді. 
 
Друге місце в рейтингу із індексом 178 посідає... не дивуйтеся, але виконавець ролі Містера Біна Роуен Аткінсон. Насправді Аткінсон має диплом Університету Ньюкасла, де він вивчав фізику.  
 
Диплом біохіміка університету Айови та 160 балів IQ  має і голлівудський красунчик Ештон Катчер. Такий же показник і у Квентіна Тарантіно.  Наближаються до геніальності і Шерон Стоун (153 бали), Девід Духовни ( 147 балів), Ніколь Кідман та Стів Мартін (по 142 бали),  Джина Девіс, Наталі Портман, співачки Мадонна та Шакіра (по 140 балів),  Арнольд Шварценеггер (135 балів).
 
До всього варто додати, що у Альберта Ейнштейна рівень IQ був 160 балів. От і вір після цього екрану! Очевидно, надто розумні герої можуть викликати несприйняття широкого загалу.  Тож акторам доводиться майстерно шифруватися.