У Черкасах вибудували «Ланцюг мототехніки» з 715 мотоциклів

09.08.2016
У Черкасах установили рекорд України — «Ланцюг мототехніки», вибудувавши найдовшу  нерухому колону.
 
Довжина цієї колони становила 1652 метри. А вибудували її, причому відстань між байками була всього десять сантиметрів, 715 мотоциклів — від найдорожчих, найекзотичніших до звичайних, котрі їздили дорогами ще за радянських часів, і до ще простіших, складених талановитими українськими «кулібіними» у власних гаражах уже тепер. 
 
Спочатку колона байків вишикувалася у черкаському мікрорайоні Дахнівка на канівській трасі, а потім рушила до центру Черкас. Там, на очах у численної захопленої публіки, фахівці з Книги рекордів України й зафіксували цей рекорд. 
 
Все це дійство відбувалося у рамках міжнародного мотофестивалю «Дорога на Січ». Участь у ньому взяли загалом більш як шiсть тисяч байкерів. І не лише з України, а й з інших країн світу. Тож диплом про рекорд колони було вручено одному з організаторів  фестивалю, який є членом клубу «Нічні птахи» Юрію Перкіну.
 
За його словами, такого рекорду донині не вдавалося встановити нікому. І тут, наголошує він, можна фіксувати ще один рекорд — на терплячість, адже, аби вилаштувати всю колону, організаторам знадобилося кілька годин. І весь цей час байкери терпляче чекали під пекучим сонцем.
 
«Тут зібралися представники всієї України. Люди привезли сюди море позитиву, і це єднає нас. Такий рекорд — наша спільна заслуга», — зауважує Юрій Перкін.
 
Того ж дня і байкери, і жителі Черкас мали змогу побачити вражаюче шоу мотокаскадерів. Такий видовищний подарунок влаштували найкрутіші з приїж­джих байкерів, і це стало ще однією родзинкою. 
 
«Настрій чудовий, бо байкери для Черкас — рідні люди. У нас обопільна симпатія. Вони щороку приїздять на Черкащину проводити мотофестиваль «Тарасова гора», а це влаштували нам свято, коли фіксували рекорд на найдовшу колону», — підсумовує «Україні молодій» житель Черкас Іван Каптенко.