У Бельгії ісламський терорист напав з мачете на поліцейських-жінок

09.08.2016
Заклики «Ісламської держави» організовувати в Європі терор терористами-одинаками почуто у середовищі радикальних ісламістів. Чоловік, який розмахував мачете і кричав «Аллах акбар!» («Аллах великий!»), поранив двох жінок-поліцейських у бельгійському місті Шарлеруа.
 
Напад стався біля головного поліційного відділку цього міста на півдні Бельгії.  Згідно з повідомленням бельгійського громадського телебачення, третій поліцейський застосував проти нападника вогнепальну зброю, і той згодом помер у лікарні. Одна з жертв нападу перебуває у лікарні з серйозними пораненнями обличчя. Пошкодження в іншої — незначне.
 
У березні джихадисти-самогубці вбили 32 особи у низці нападів на брюссельські летовище та метро. Потім хвиля терору у виконаннi вже «самотніх вовків» перекотилася до Німеччини. Тепер знову повернулася до Бельгії, де мешкає велика кількість вихідців iз мусульманських країн. Так звана «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за суботню атаку в Шарлеруа.
 
Бельгійський генеральний прокурор повідомив, що злочин учинив 33-річний чоловік алжирського походження і до цього він уже був добре відомий поліції за злочинну діяльність, але не тероризм. Він мешкав у Бельгії з 2012 року і не раз був затримуваний.
 
Прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель написав у мережі «Твіттер»: «Я рішуче засуджую напад у Шарлеруа. Думками я з жертвами, їхніми близькими та працівниками поліції. Ми стежимо за розвитком подій». Довго стежити не довелося, бо вже наступного дня бельгійська поліція запобiгла наступному подібному нападу в місті Льєж. Нападник також був озброєний мачете і хотів атакувати людей в одному з магазинів міста. Він устиг дістати мачете, але не встиг атакувати, бо поліція виявилася спритнішою. Затриманий є турком за походженням.