На Житомирщині відбудеться фестиваль льону

09.08.2016
На Житомирщині  відбудеться фестиваль льону

Підприємці, які ризикують, відроджуючи вирощення традиційних для України, а тепер названих «нішевими» культур, роблять ставку не на моментальну, а на довгострокову віддачу.

У Стремигороді Житомирської області 27 серпня пройде всеукраїнський фестиваль льону. Офіційна мета заходу — підтримка, розвиток вирощування льону та виробництва товарів з нього в Україні. Тому на фестивалі відбудеться наукова конференція, присвячена обговоренню проблем та перспектив розвитку галузі льонарства.
 
Окрім цього, заплановано багато цікавих акцій, під час яких запрошені виробники льону та товарів із нього зможуть неформально поспілкуватися, запланувати можливі варіанти спільного розвитку.
 
Під час фестивалю працюватиме концертний майданчик, де виступатимуть фольклорні та театральні колективи, а на вечір заплановано великий концерт. Також працюватиме ярмарок, де будуть представлені вироби провідних майстрів народного мистецтва і художніх промислів із різних областей України, товари з льону, худо­жня вишивка.
 
Проходитимуть майстер-класи, в тому числі і кулінарні (приготування страв із льону та олії з льону), дефіле від відомої української дизайнерки, діятиме музей льонарства. Як повідомляє прес-служба УКАБ, на заході заплановано присутність гостей із владних структур, адже основна місія фестивалю: «Повернемо льон — відродимо село!».
 
Організовує цей, без перебільшення державної важливості захід, депутат Житомирської облради та власниця агрокомпанї «Зоря» Ірина Костюшко.