У Миколаєві протестують проти прокуратури, яка відпустила наркодилерів

05.08.2016
У Миколаєві протестують проти прокуратури, яка відпустила наркодилерів

Обуренi дiями мiсцевої прокуратури, яка виявилася «дружньою» до наркодилерiв, миколаївцi вийшли на мiтинг.

Усіх розповсюджувачів синтетичних наркотиків, яких раніше спіймала «на гарячому» оперативно-слідча група СБУ, відпустили нібито через недостатність доказової бази. І це незважаючи на той факт, що на оперативних знімках із місця затримання наркоділків чітко можна побачити й декілька сотень пластикових пакетиків з уже готовими «дозами» наркотиків, і ті самі рекламні листівки, якими раніше завалили центр Миколаєва.
 
Саме бездіяльність правоохоронців та таке вільне трактування закону і стали причиною масових заворушень людей у центрі південного міста.
 
Мешканці Миколаєва вимагають негайного арешту всіх затриманих раніше наркодилерів із подальшим «виходом» на їхніх керівників та інших членів злочинної банди. У тому випадку, якщо цього не станеться, учасники акції протесту пообіцяли розцінювати це як принципове шкідництво з боку начальника Миколаївської місцевої прокуратури Дмитра Левицького.
 
Містяни також збираються домагатися його звільнення через Генерального прокурора України.
 
Нагадаємо, троє наркодилерів на білих мотоциклах влаштували справжню рекламну акцію синтетичної «дурі» у центрі Миколаєва. Реалізатори наркотиків, які прибули до південного міста з Києва та Одеси, просто засипали центральні вулиці Миколаєва рекламними листівками з контактними номерами телефонів. Затримали злочинців правоохоронцi лише завдяки пильності самих городян.
 
«Я просто сфотографував номери цих мотоциклів на відеокамеру свого телефону, — розповів Олександр Нагальскій, байкер із Миколаєва, який став добровільним помічником для офіцерів СБУ у справі затримання наркодилерів. — Білі спортивні мотоцикли цих хлопців були настільки примітними, що знайшли ми їх досить швидко.
 
Однак у той момент я більше думав про те, щоб захистити всіх миколаївських байкерів від необґрунтованої підозри в поширенні наркотиків. Коли наркодилерів затримали — отримав відчуття морального задоволення. А коли через два дні дізнався, що їх відпустили нібито за недостатністю доказів, просто був у шоці!»
 
Співробітників Миколаївської прокуратури, які відпустили наркодилерів, не збентежив навіть той факт, що цей випадок зацікавив представників столичного офісу Національної поліції України.
 
Так, глава Нац­поліції Хатія Деканоїдзе особисто розповіла про те, що правоохоронці заблокували три номери телефонів, зазначені у розкиданих по Миколаєву та інших містах півдня України листівках, за якими продавали синтетичні наркотики. Проте всі покупці, які ще раніше встигли зателефонувати за цими номерами, пізніше отримали СМС-ки, в яких вказувалися нові контактні номери продавців наркотиків.
 
«Наркобізнес у Миколаєві вже досяг найбільших обертів у всеукраїнських масштабах, — розповів журналіст сайта «Злочинності.Ні» Андрій Лохматов. — Ми готові допомагати правоохоронцям у боротьбі з поширенням наркотиків, якщо побачимо, що їм можна довіряти та що наші зусилля не марні».
 
На думку мешканців Миколаєва, назріла необхідність створити всеукраїнську об’єднану оперативну групу на рівні Києва, до якої повинні увійти співробітники СБУ, наркополіції, кіберполіції, прокуратури та інших правоохоронних структур для негайної та повної ліквідації ланцюжка всіх наркодилерів, які торгують на півдні України синтетичними наркотиками.