На Черкащині, де на хабарі в 200 тис. дол. попалася сільголова, базу відпочинку повернули вчителям

05.08.2016
І ще одна цікава новина про Свидівоцьку сільську раду Черкаського району, в якій недавно на хабарі в майже 200 тисяч доларів попалася сільська голова («УМ» про це повідомляла). 
 
Як повідомили «Україні молодій» у прес-службі прокуратури в Черкаській області, її працівникам удалося встановити, що Свидівоцька сільська рада, приймаючи рішення про передачу ТОВ «Селена» в оренду спільної земельної ділянки, вийшла за межі своїх повноважень та порушила право держави в особі департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на її користування.
 
Тож рішенням Господарського суду Черкаської області, а обласна прокуратура брала участь у розгляді цієї справи для захисту інтересів держави та недопущення факту вилучення земельної ділянки, позовні вимоги задоволено в повному обсязі та попереджено незаконне використання земельної ділянки вартістю 308 тис. грн.
 
«УМ» кілька років тому розповідала про скандал, який розгорівся навколо черкаської міської бази відпочинку і як за неї боролися вчителі. 
 
Ця база, розповідають у прокуратурі, була створена ще в 1969 році в селі Свидівок Черкаського району на майже двох гектарах землі. Потім ці землі з підпорядкування обласної профспілки працівників освіти було вилучено та передано управлінню освіти Черкаського міського виконавчого комітету.
 
«Через брак коштів у 2003 році управління освіти уклало договір про спільну діяльність із ГО «Обслуговуючий кооператив «Дніпро-2003», а Свидівоцька сільрада через два роки надала дозвіл на оформлення цим кооперативом права приватної власності на нерухоме майно бази відпочинку вчителів», — зазначають у Черкаській обласній прокуратурі.
 
Правоохоронці кажуть, що в 2007 році та ж сама сільська рада ухвалила рішення скасувати державний акт на постійне користування землею, виданий управлінню освіти. Після такого нахабства департамент освіти і члени кооперативу почали судитися за майно бази відпочинку. І поки судові розгляди тягнулися, землю разом із будиночками на початку лютого цього року віддали в оренду ТОВ «Селена». 
 
І ось справедливість восторжествувала. Рішення щодо передачі землі скасовано і базу відпочинку повернуто черкаським вчителям.