Страшно й на вулицю вийти: 19-річний норвежець у центрі Лондона порізав 6 людей

05.08.2016
Страшно й на вулицю вийти: 19-річний норвежець у центрі Лондона порізав 6 людей

У центрі британської столиці чоловік напав на людей iз ножем, унаслідок чого 60-річна жінка загинула, ще п’ятеро осіб отримали поранення. Напад стався ввечері, близько 22:30 за місцевим часом на Рассел-сквер, що розташована неподалік Британського музею та Лондонського університету.
 

Нападник, який здійснив атаку з ножем у Лондоні на Рассел-сквер, є громадянином Норвегії сомалійського походження. Про це заявив помічник комісара поліції Лондона Марк Роулі, передає The Guardian.

За словами Роулі, доказів того, що 19-річний підозрюваний був радикалом немає. Підозрюваний приїхав у Британію в 2002 році.

Його особу поки що не розголошують. Для його затримання поліції довелося застосувати електрошокер. Медики намагалися врятувати життя жінки на місці події, проте через короткий час вона померла. Поранення отримали ще одна жінка та четверо чоловіків, вони перебувають у лікарні, повідомляє «Рейтер».
 
«Тероризм є одним із можливих мотивів, який вивчається на даному етапі», — заявили в поліції, додавши, що розглядають також версію того, що нападник був психічно хворим. Поліція наразі не може сказати, чи мав нападник спільників.
 
Напередодні в Скотланд-Ярді оголосили, що через загрозу терактів на вулицях Лондона стане відчутно більше озброєних поліцейських патрулів. На вулиці Лондона виводять додатково 600 озброєних патрулів. Завдання — охорона громадськості від усіх типів загроз.
 
Нещодавно керівник поліції Лондона висловив думку, що наступний теракт у Британії — це лише питання часу. На сьогодні в Лондоні працює понад 30 тисяч поліцейських. Щоправда, більшість із них є неозброєними. За словами комісара поліції Лондона Бернарда Гоґана-Гова, посилюється озброєне патрулювання найбільш видатних місць столиці та столичного регіону.