У Львові герої АТО протистоять противникам забудови припаркової території

28.07.2016
Кілька десятків озброєних молодиків, які зруйнували огорожу будівництва на розі Варшавської та Соснової у Львові, і не сподівалися, що їхній напад зафіксують камери відеоспостереження, вцілілі в ході конфлікту. Після перегляду відео у забудовника виникло чимало питань і до влади, і до поліції.
 
Конфлікт розпочався ще на початку місяця, коли жителі міста Лева вийшли на пікет проти забудови припаркової території. Проте проблемою виявилось те, що на тому місці збираються побудували житлову багатоповерхівку, квартири в котрій передбачені для учасників бойових дій у зоні АТО. Проте мирні пікети перетворились на справжню війну. 12 липня група невідомих знесла паркани та розтрощила майданчик. 
 
АТОшники почали охороняти територію від повторного розтрощення, а люди натомість — збирати підписи та скаржитися на нелегку долю.
 
«Зараз навколо будівництва розташувались дві різних позиції. Одну з них представляє група героїв АТО, які підтримують будівництво. Іншу — так звані мешканці довколишніх будинків, більшість iз яких — насправді зацікавлені в конфлікті особи, що діють за фінансову винагороду. Але ви­глядає так, що до Львова повертаються «буремнi 90-ті». Заяви мера Львова про те, що цього будівництва не буде, — безпідставні, адже закон на нашому боці. Жодні методи адміністративного впливу не подіють, у забудовника всі документи на руках та три перемоги в судах», — сказала офіційний представник забудовника. 
 
Таку ж позицію  відстоюють  і юристи. «Ми звернулися до правоохоронних органів, щоб ті провели розслідування і не стояли осторонь, адже це був цілеспрямований напад на об’єкт потенційного будівництва. Жодні навколишні паркани, окрім нашого, не постраждали», — розповіла «УМ» адвокат Наталія Барбадин-Дунець.
 
Наразі Львівська міська прокуратура веде слідство проти законності забудови даної території та відкрито кримінальну справу за фактом незаконного збройного нападу та хуліганства. На час слідства будівництво мають заморозити.