Як нам зробити Україну гегемоном Європи

28.07.2016
Як нам  зробити Україну  гегемоном Європи

Олег Ляшко знає ціну сільській праці.

Національний виробник — понад усе! Бо він дає роботу українцям і податки до українського бюджету. Нам iз колегою Віктором Галасюком довелося докласти титанічних зусиль, щоб був прийнятий у парламенті закон про заборону вивезення з України лісу-кругляку.
 
Не менше зусиль мені вартувало переконати Президента Порошенка його підписати. Спротив лісової мафії був шалений. Але результат того вартий. Сьогодні всі визнають, що наш закон реально працює. В Україні створюють сотні нових деревообробних підприємств, це — десятки тисяч нових робочих місць для українців. За це і боролися! Єдина проблема, яка ще залишилася — це контрабанда лісу-кругляку, яка кришується владою. З цим теж можна справитися, для початку хоча б звільнити голову ДФС Романа Насірова.
 
Так само, долаючи шалений спротив металобрухтової мафії, наша команда в парламенті виборола закон про підвищення вивізного мита на металобрухт із 10 до 30 євро за тонну. Минулого року з України вивезли рекордні 1,3 мільйона тонн металобрухту: бюджет отримав копійки, натомість на кілька місяців зупинилися вітчизняні металургійні підприємства.
 
Прийняття цього закону дозволить підтримати не лише гірничо-металургійну галузь, у якій працює 300 тисяч українців. Від повноводного притоку валюти в Україну залежить стабільність гривні, а отже, і цін на ліки і продукти харчування. 
 
Багато хто в Раді дивився на нас, як на божевільних, коли наша команда виборювала в парламенті закон про звільнення від оподаткування електромобілів. Але сьогодні завдяки цьому закону в Україні народжується ринок електромобілів, а завтра — за ним майбутнє. Хочемо бути успішними — треба вміти заглядати в майбутнє і проектувати його. 
 
Зараз разом iз колегами напрацювали цілий пакет законопроектів на підтримку сільськогосподарських виробників, радикальне збільшення поголів’я великої рогатої худоби, свиней і птиці. Продовольча безпека — складова національної безпеки України.
 
Пам’ятаймо, що Україна починається з корови! Також долаємо спротив офшорних пігмеїв у владі, виборюючи створення Державного експортного агентства, головне завдання якого — просування і підтримка національного виробника на зовнішні ринки.
 
Так, як це роблять у Китаї, Туреччині. Нам є чому в них повчитися у плані захисту національних інтересів. Сильна й успішна Україна буде лише тоді, коли матимемо сильну економіку. Ми завжди будемо пасти задніх у цьому глобальному жорстокому світі, якщо не будемо сильними і багатими.
 
Нинішня влада перетворила українців на націю жебраків, які із завмиранням серця чекають комунальних платіжок. Ми ж пропонуємо Антикризовий економічний план дій, який вирве нашу Україну з країн третього світу і завдяки якому ми будемо гегемонами Європи.
 
Олег ЛЯШКО, 
лідер Радикальної партії