Полторак звільнив офіцера через зіпсовані харчі для військових

26.07.2016
«А ви нас не чекали?» — тільки й залишалося б запитати міністру оборони Степану Полтораку в керівників однієї з військових частин 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.
 
Адже його «незапланована» перевірка частини, що дислокується на Одещині, 24 липня стала результативною, виявивши, щоправда, багато негативу. Армійський «бос», особисто перевіривши якість продуктів харчування, якими годують захисників Вітчизни, натрапив на чималу кількість прострочених та зіпсованих харчів.
 
Реакція Степана Полторака була миттєвою: одного з офіцерів, відповідального за тилове забезпечення у військовій частині, одразу звільнили з посади.
 
У прес-службі Міноборони деталізували інцидент: «Під час перевірки продовольчих складів частини, холодильного устаткування, місць зберігання продуктів харчування військовослужбовців, овочесховища були виявлені запаси неякісних, зіпсованих продуктів харчування. Всі продукти харчування зберігалися в антисанітарних умовах, температурний режим зберігання продуктів не дотримувався». 
 
Степан Полторак відразу ж зустрівся з представниками компанії-постачальника продуктів і наголосив, що з боку Міноборони буде вжито заходiв щодо негайного припинення виявлених недоліків. А якщо постачальники неякісної продукції не виконають умови договорів, то контракти з ними розірвуть у судовому порядку. 
 
Пiдкинув хмизу у вогонь і начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Міноборони Дмитро Марченко: «Ми опитали солдатiв у цій військовій частині, і вони відповіли нам, що нічого не їдять на обід, окрім чаю та булочок. Тож сьогодні ми візьмемо на лабораторні дослідження вилучені продукти, за результатами лабораторних досліджень буде складено акти та проводитимуть роботу щодо розриву договорів із постачальниками».
 
Зазначимо, що лише минулого тижня Центр провів п’ять перевірок у інших військових частинах ЗСУ.
 
У Міноборони запевнили, що перевірки триватимуть до того часу, поки по­стачальники не почнуть повністю виконувати правила постачань та дотримуватися умов зберігання продуктів харчування військовослужбовців. Нагадаємо, в Україні роками фальсифікували перевірку харчування військових.