Держгеокадастр віднині підпорядкований Міністерству аграрної політики та продовольства

26.07.2016
Раніше діяльність Держ­геокадастру спрямо­ву­вав і координував Ка­бінет Міністрів через віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
 
На думку ініціаторів реформи, інтеграція Держгеокадастру в Мінагрополітики дозволить суттєво підсилити роботу відомства, на якість роботи якого досі надходило чимало нарікань, щоб запустити прозору роботу на ринку землі, та підвищить оперативність прийняття рішень у сфері державної політики. Формування земельної політики в одному відомстві допоможе прискорити перебіг земельної реформи та рухатися далі за узгодженою стратегією.
 
Максим Мартинюк, який очолював ДГК з 2005 року, вважає, що такий крок створить потужний ефект синергії для прискорення земельної реформи: «Поєднання зусиль двох команд — Мінагрополітики та Держгеокадастру — підвищить оперативність при­йняття рішень».
 
Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) — центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі топографо-геодезичної і картографічної діяльності та земельних відносин, а також Державного земельного кадастру.
 
Утворений шляхом реорганізації Державного агентства земельних ресурсів України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року.