Не в грошах щастя

26.07.2016
Напевне, кожен з нас хоч раз у житті мріяв виграти в лотерею солідну суму. Втім не завжди гроші з неба роблять людину щасливою. Недарма психологи стверджують, що кожен з нас має стільки грошей, скільки здатен прийняти.
 
Яскравою ілюстрацією до цього є історія британця Міккі Керрола, який у 2002 році випадково купив квиток популярної Національної британської лотереї і несподівано зірвав джек-пот. У руках 19-річного прибиральника сміття опинилося 10 мільйонів фунтів стерлінгів.
 
Утім, замість того, щоб вкласти гроші у справу, піти вчитися чи якось інакше скористатися шансом на нове життя, Міккі почав спускати виграш на кокаїн, випивку і дівчат. Він купив елітний маєток, де постійно влаштовувалися п’яні вечірки, золото, дорогі машини. З журналістами спілкуватися він категорично відмовлявся, посилаючи їх подалі, за що отримав прізвисько «Лотерейний хам».
 
Зрештою, гроші з виграшу закінчилися. Після роздачі всіх боргів і продажу маєтку, від якого залишилися купи сміття, Керрол повернувся до попереднього заняття і знову прибирає вулиці. Втім, як казав колись наш філософ Григорій Сковорода, це і є його «сродна праця»? Бо, таки, не в грошах щастя. І навіть не в їхній кількості.