«Абракадабра» в тарілці

13.07.2016
Продюсери поттеріани, екранізувавши всі сім книжок серії, зрозуміли, що золота жила ще не вичерпана. Вони знайшли новий спосіб заробляти гроші на розтиражованому образі хлопчика зі шрамом-блискавкою, вигадавши такий собі атракціон — «Сніданок у Гогвартсі» (школі, де навчався герой).
 
Поснідати в чарівному світі пропонує компанія Warner Bros. Studio Tour London. Відвідувачам пропонуються різні варіанти для трапези: у музеї поттеріани в Лондоні, в павільйонах, де знімали фільми про юного чарівника. За 112 євро гості зможуть посидіти за чотирма столами у Великій Залі, спробувати наїдки, якими ласував герой.
 
До слова, у книзі на сніданок Гаррі не їв нічого чарівного та екзотичного: грінки, сосиски, вівсянка, бекон та кава і ніяких тобі стейків з єдинорога чи кажанятини. Дешево і сердито. Після сніданку фани зможуть прогулятися моделлю замку Гогвартс та поспілкуватися із «чарівниками». Перші трапези пройдуть уже 21 та 28 серпня. 
 
Цей задум навряд чи принесе мільйони, але стабільний дохід забезпечити може, адже побувати на такому застіллі мріє чи не кожен із багатомільйонної армії прихильників Поттера. І це стосується не лише юних читачів. Як з’ясувалося, дорослі також готові заплатити будь-яку ціну за здійснення дитячої мрії.