НОВИНИ ПЛЮС

12.07.2016

Турбують війна, корупція і безробіття

Серед ключових проблем для нашої країни громадяни обрали війну на Донбасі, корупцію в державних органах влади та безробіття. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг».
Серед трьох найважливіших проблем для України кожен другий респондент (52%) назвав військові дії на сході держави, а 39% згадали про тотальну корупцію. Виділили українці й економічні проблеми: безробіття (29%), низький рівень виробництва (28%) та контроль за зростанням цін (27 %).
Кожен п’ятий українець також згадав про некомпетентність влади, політичну нестабільність i слабкий соціальний захист бідних. А от статус російської мови турбує лише 1% опитаних.

Приватні дороги

Міністерство інфраструктури розглядає можливість будівництва приватних доріг навколо Києва та в Одесу, про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв’ю Bloomberg. За словами посадовця, Україна планує запропонувати концесійні проекти і ввести платні шосе, щоб привернути інтерес приватних інвесторів.
«Новий маршрут навколо столиці Києва і той, що зв’язує Київ iз портовим містом Одеса на Чорному морі, можуть бути серед найцікавiших для інвесторів галузей розвитку», — сказав він. Для реалізації таких планів парламент має схвалити закон про концесії. Стратегію дорожньої мережі збираються підготувати спільно зі Світовим банком до кінця цього року або початку 2017 року.
За словами міністра, Україна шукає джерела інвестицій і попросила Світовий банк допомогти розробити плани щодо поліпшення 170 тис. кілометрів автошляхів, iз яких 90 відсотків не оновлювали впродовж більш ніж 30 років.

У російський блог підеш — особисті дані втратиш

Служба безпеки України радить українцям не користуватись російськими соцмережами для безпеки особистих даних. До списку потрапили «Яндекс», «ВКонтакте», «Одноклассники», «Фотострана», RuSpace, «Блоги@Mail.Ru», LiveInternet, «БебиБлог», «Мой мир», Spaces.ru, Факультет.ру, Diary.Ru, Toodoo та багато інших.
Із 1 серпня у Росії набирає чинності антитерористичний закон, що надає повне право на отримання Федеральній службі безпеки РФ практично всіх особистих даних користувачів соцмереж, зазначили в СБУ. Зокрема, всi дані про всі логіни та електронні адреси своїх користувачів, списки їхніх контактів, відомості про кількість, обсяги та адресатів переданих повідомлень власники поштових серверів, блог-хостингів, форумів і соцмереж будуть зобов’язані надавати на першу ж вимогу представників російських державних структур. 
«Зважаючи на триваючу агресію Росії на території України, нові повноваження надають ФСБ можливість отримувати наявну у веб-середовищі інформацію про українські події і можуть використовуватися на шкоду інтересам національної безпеки», — попередили в СБУ.