В Олександрівці закрили справу проти студентів і викладача, які розчленували цуценя

12.07.2016
У недокомунізованому Кіровограді  з новою силою «розгорівся» скандал, пов’язаний із закриттям кримінальної справи проти студентів і викладача Олександрійського аграрного технікуму. Ще у квітні молоді люди спочатку втопили в пакеті з водою, а потім розчленували цуценя, а відео всього «процесу» виставили в iнтернет. Навеснi цей випадок викликав велику хвилю обурень, тож «садистів» обіцяли покарати. 
 
Утiм 21 червня слідча закрила кримінальну справу й направила матеріали на залучення учасників лише до адміністративної відповідальності за статтею 89 Адмінкодексу, тобто живодери змушені будуть заплатити лише невеликий штраф — від 153 до 357 гривень. Керівник товариства «Друг» Леся Піньковська розповіла про аргументи правоохоронців: мовляв, дії відбувалися на території технікуму, тим паче у вигляді заняття, тож соціальної небезпеки не було.
 
Такі пояснення обурили захисників тварин, тож днями вони пікетували будівлю Олександрійського відділу поліції. Начальник відділу Олександр Кодак «відбивався» поясненнями, що слідчий не вбачала складу кримінального злочину, адже, мовляв, колізія в тому, що стаття 299 («Жорстоке поводження з тваринами») Кримінального кодексу й стаття 89 (так само «Жорстоке поводження з тваринами») Адміністративного кодексу — схожі. 
 
За законом, є десять днів на оскарження дій поліції, тож небайдужі зоозахисники з Кіровоградщини скористалися цим правом і в понеділок, 11 липня, подали заяву до суду про неправомірне закриття справи й скаргу в прокуратуру на дії слідчого.
 
Трохи виправдовує дії студентів і викладача аграрного технікуму те, що майбутнім спеціалістам подібного профілю, як не крути, треба «набивати руку» в анатомії, аби в майбутньому професійно виконувати свою роботу. Але «шоу» зі зніманням на відео більшою мірою наближається до поняття «садизму», аніж опанування знань.