НОВИНИ ПЛЮС

12.07.2016

Україні дадуть 50 мільйонів євро. Щоб боролася з корупцією

Єврокомісія найближчими днями виділить Україні 50 млн. євро на програму боротьби з корупцією. Про це на прес-конференції в Києві повідомив комісар Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган. Він зауважив, що для збереження підтримки Євросоюзу, Україна повинна продовжувати досягати прогресу у ключових сферах, які залишаються незмінними, і зокрема, у боротьбі з корупцією, у системі правосуддя, прокуратури та правоохоронної діяльності, державної служби та енергетики. Ган наголосив, що українській владі слід забезпечити справжні результати у запровадженні реформ. 
«Підготовку основної програми для підтримки та впровадження реформи державного управління було прискорено», — заявив Ган та додав, що вже у цьому році можуть надати перші кошти на підтримку відповідної програми. У програмі реформування державної служби йде мова про 100 мільйонів євро.

Сподівання Гройсмана

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що Верховна Рада цього тижня запрацює для ухвалення важливих рішень. Про це він сказав у традиційному понеділковому відеозверненні до громадян, розміщеному на «Фейсбуці» 11 липня. Гройсман подякував воїнам АТО і нардепам, які розблокували роботу Верховної Ради для важливих рішень минулого четверга. «Блокування трибуни в такий важкий час — це просто неприпустимо, я дуже м’яко зараз підбираю слова», — заявив Прем’єр. «На цьому пленарному тижні теж є дні, коли ми можемо голосувати за закони, потрібні країні. », — додав він. «Маю надію на те, що цього тижня, можливо, отямляться ті, хто блокує трибуну, і ми зможемо працювати далі», — сказав Гройсман.