Покладено початок створення нової партії на базі «ДемАльянсу»

12.07.2016
Як повідомляла «Україна молода», процес брунькування політичних партій — у самому розпалі. В повітрі, так би мовити, пахне виборчою весною — дарма, що діло йде до осені. Але саме восени й можуть відбутися (гіпотетично) дострокові парламентські вибори. Це лише припущення, але деякі політики вирішили розчохлити зброю. До останніх належить і група народних депутатів від БПП — колишніх журналістів та громадських діячів, котрі нині увійшли до складу партії «Демократичний Альянс», на базі котрої буде формуватися нова політична сила. З’їзд «ДемАльянсу» відбувся в суботу в Києві.
 
Захід розпочався з виконання Гімну України. Потім присутні обрали керівні органи з’їзду, головуючим секретарем з’їзду був призначений нардеп Мустафа Найєм. Останній, до речі, повідомив, що написав заяву про складання повноважень заступника голови парламентської фракції БПП. Він пояснив своє рішення тим, що вступив у нову партію.
 
Новоспечений партієць «ДемАльянсу» також зазначив, що остаточний варіант програми партії буде затверджений восени. «Всі ті, хто тут, всі ті, хто не прийшов, можуть долучатися до розробки програми. Остаточний варіант програми партії і статут будуть затверджені вже як документ на наступному з’їзді після широкого обговорення. На цей період необхідні перехідні зміни, під час яких ми будемо користуватися цим статутом», — заявив Найєм. І оприлюднив основні пункти програмних засад: відкритість та підзвітність суспільству, фінансова прозорість, колективне лідерство.
 
Між іншим, як подейкували, саме розбіжності у поглядах на колективне лідерство розвели шляхи учасників суботнього з’їзду і нинішнього одеського «губернатора» Міхеїла Саакашвілі. А колись вони спільними зусиллями проводили в країні «антикорупційні форуми» й також багато і яскраво говорили про підзвітність суспільству та інші високі цілі. До речі, про цілі: стратегічною метою нового утворення є розвиток України як відкритої країни, інтегрованої в культурний і економічний світовий простір, в якому можна вільно висловлювати свої думки, працювати і розвивати бізнес.
 
Під час з’їзду було затверджено новий склад правління «ДемАльянсу». Членами правління обрані Олег Дерев’янко, Андрій Длігач, Світлана Коломієць, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Владислав Оленченко, Вікторія Пташник, Максим Черкасенко, Зоя Буйницька. Співголовами партії призначені Василь Гацько та Світлана Заліщук. Вони виконуватимуть свої обов’язки тимчасово — до наступного з’їзду партії, тобто до осені. 
 
Насамкінець «ДемАльянс» розмістив на своїй сторінці у «Фейсбуці» дані про фінансування партії та відзвітував про витрати. «Незмінними залишаться наші принципи: тотально прозоре фінансування і звітування про всі витрати. Оренда залу «Чемпіон» в НСК «Олімпійський» коштувала нам близько 35 тисяч гривень. Інші організаційні витрати (друк банерів) склали 21 тисячу», — йдеться у повідомленні.