В Україні видобули 10 млрд. кубометрів газу

08.07.2016
На 125 млрд. гривень
майна (виробничих активів) врятувало Міні­стерство юстиції України від незаконного захоплення за шiсть місяців роботи Комісії з питань розгляду скарг, задовольнивши 110 із 900 заяв від представників бізнесу, розповів міністр юстиції Павло Петренко.
 
Близько 12 млрд. доларiв
фінансової допомоги від США та МВФ планує одержати Україна, заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Із них 4 млрд. як транш від Міжнародного валютного фонду та двостороння допомога від партнерів країни.
 
10 млрд. кубометрів
газу видобули в Україні за січень-червень 2016 року, що більше на 2%, ніж минулоріч — такі дані оприлюднили у держкомпанії «Укртрансгаз». До 2020 року наша країна зможе на 90% забезпечити себе власним газом. 
 
120 млн. гривень
вкладе «Укрпром­інвест-Агро» в будівництво елеватора потужністю 68 тис. тонн у м. Гайсин Вінницької області, першу чергу якого на 40 тис. тонн буде введено в експлуатацію вже у вересні цього року, повідомила прес-служба компанії.
 
Майже 60 млн. тонн
урожаю зернових культур очікують зібрати в Україні у 2016 році, прогнозують експерти Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», що на 0,3 млн. тонн менше аналогічних показників минулого року. Причина — несприятливі погодні умови під час посіву озимих культур.
 
25 млн. доларiв
готова вкласти корейська компанія OHB Holdings у будівництво сміттєпереробного заводу в Одесі. Президент компанії Хо Кйонга-Кім запевнив, що вони мають наміри не тільки інвестувати, а й поділитися своїм досвідом щодо поліпшення стану навколишнього середовища, повідомляє офіційний сайт муніципалітету.
 
12 млн. тонн, на ­
думку аналітика аграрного ринку «ПроАгро» Станіслави Ярош, може досягти обсяг виробництва соняшнику в Україні в 2016/17 роках завдяки сприятливим погодним умовам у поєднанні з гнучкістю українських агровиробників. 
 
7,6 млн. євро
виділяє ЄС для реконструкції трьоx КПП, які розташовані на українсько-угорському кордоні. Йдеться про реконструкцію дорожнього покриття та встановлення нового IT-обладнання на КПП «Берегшурань-Астей», прикордонні пости Захонь—Чоп та Тисабеч—Вилок, де замінять кабіни паспортного контролю тощо, повідомляє Міністерство внутрішніх справ Угорщини. Всі роботи має бути завершено до 6 грудня 2016 року.
 
58 незаконних будівництв
житлових комплексів та багатоквартирних будинків нарахували у столиці, інформує прес-служба КМДА . Зокрема, 9 незаконних новобудов у Голосіївському районі, 7 — у Дарницькому, по 3 — у Деснянському, Печерському та Солом’янському, 8 — у Дніпровському, 2 — в Оболонському, по 5 — у Подільському та Святошинському та 13 — у Шевченківському районах столиці.
 
До топ-30 найбільш кваліфікованих
представників професії на світовому ринку входять IT-спеціалісти з України, заявила керуючий директор Luxoft Ukraine Олександра Альхимович. За її словами, Україна до 2020 року зможе збільшити кількість IT-спеціалістів iз 90 тис. до 200 тис., якщо відповідну підтримку щодо їхньої підготовки надаватимуть на державному рівні.