У Тернополі стартував фестиваль «Файне місто»

08.07.2016
У Тернополі стартував фестиваль «Файне місто»

У Тернополі  стартував IV Міжнародний музичний фестиваль «Файне місто», особливістю якого є те, що він об’єднує, по суті, всі сучасні музичні напрями. Як анонсували організатори, цьогоріч це яскраве і масштабне культурне дійство проходитиме впродовж чотирьох днів на шести сценах і збере понад 80 виконавців iз багатьох країн та тисячі шанувальників iз різних регіонів України.
На головній сцені фесту, зокрема, виступлять такі відомі гурти, як виконавці мелодійного хард-року та переможці Євробачення-2006 LORDI з Фінляндії, самобутній молдавський ZDOB si ZDUB, білоруський BRUTTO, наші Ірена Карпа зi своєю QARPA, ТАНОК НА МАЙДАНІ КОНГО, ONUKA, російський панк-роковий ЭЛИЗИУМ, який відомий на батьківщині своїми опозиційними настроями і має в репертуарі пісні українською, та інші цікаві виконавці.
 
«Файне місто» відбувається в режимі open air, на території тернопільського аеропорту, тож, окрім музичної програми, має великі можливості для інших розважальних локацій. Тут і спортивна, літературна та ігрова зони, ярмарка рукоділля, вуличний театр та різноманітні майстер-класи, арт-зона, салон краси, велопрокат, кінопокази, літературна зона, лекторії, вуличні театри, дитяча зона, ігрова зона, атракціони, караоке, хендмейд ярмарок. Подбали організатори і про відповідну інфраструктуру — наметове містечко, «харчові майданчики», душові кабіни, пункти підзарядки телефонів, біо-туалети  та інші зручності.  
 
Тим часом тернопільські волонтери вирішили використати можливості фестивалю і для потреб АТО. Біля входу у фестивальне містечко Логістичний центр допомоги бійцям АТО встановив свою волонтерську кухню, відтак усі кошти від продажу там  страв власного виробництва будуть спрямовані на потреби захисників  України.