Балет «од кутюр»

05.07.2016
Балет «од кутюр»

Карл Лагерфельд.

Один iз найвідоміших сучасних кутюр’є, головний дизайнер і креативний директор фешн-дому Chanel Карл Лагерфельд давно зажив слави ексцентрика у світі моди. Цього разу він замахнувся на класику, одягнувши в пачки «од кутюр» танцюристів постановки «Брамс-Шуберт квартет» у паризькій Опері Бастилії. Це не перший його такий досвід — свого часу модельєр шив костюм «Помираючого лебедя» для лондонського балету, але цього разу проект набагато масштабніший.
 
Уперше балет «Брамс-Шуберт квартет» було поставлено в середині минулого століття. Нині ж у Франції показують його модернізовану версію, тож і костюми вирішили зробити «модернізованими». Лагерфельд дуже довго вивчав музичну основу балетного перформансу і, зрештою, поєднав дві епохи — класику і арт-нуво. В результаті костюми вийшли графічні й вишукані, в улюбленій кольоровій гамі дизайнера: чорно-білі смугасті корсети балерин і картаті сорочки партнерів. 
 
Для постановників балету співпраця з Карлом Лагерфельдом — велика честь і додаткова реклама. «Він дуже прискіпливий. Це божевілля. Я мушу сказати, що працював iз багатьма дизайнерами, але він настільки ретельний і настільки серйозний. Здавалося б, кілька простих ідей, але я ніколи не бачив їх утіленими в балетних пачках», — розповідає режисер-постановник Бенжамін Мільп’є. 
До речі, головний дизайнер дому Chanel не лише одягнув близько ста танцівників, а й попрацював над декораціями — збудував на сцені Опери Бастилії величезний, майже казковий замок. Що ж, для справжнього дизайнера оформлення подіуму не менш важливе, ніж самі моделі.