ХРОНІКА

01.07.2016

Баскетбол

Найсильніша чоловіча команда останніх років — южненський «Хімік» — наступний єврокубковий сезон розпочне з групового раунду Ліги чемпіонів. За аналогією з футбольними єврокубками, можна подумати, що баскетбольна ЛЧ — найсильніший клубний турнір Старого світу. Утім це не так. Елітними змаганнями серед чоловічих команд залишається Євроліга. А ФІБА-Європа, розірвавши контракт з Євролігою, тепер матиме свій турнір чемпіонів.
Додамо, що інший «Хімік» — з Южного, котрий виступає у волейбольній жіночій суперлізі України, — вперше в своїй історії зіграє в Лізі чемпіонів. 

Олімпізм

Після того як Всесвітня антидопінгова агенція звинуватила російських легкоатлетів у системному вживанні допінгу, Міжнародна асоціація легкої атлетики вирішила дискваліфікувати збірну Росії від участі в Олімпіаді-2016. Це рішення знайшло підтримку й у Міжнародному олімпійському комітеті. Щоправда, спортсменам, які в індивідуальному порядку зможуть пройти допінг-тести, МОК дозволить виступити в Ріо-де-Жанейро. Приміром, іменита росіянка — стрибунка з жердиною Олена Ісінбаєва — направила до МОКу персональну петицію з проханням дозволити їй позмагатися на Іграх в Бразилії.

Бокс

Свій перший великий чемпіон­ський бій — за титул чемпіона світу за версією WBO — український боксер-професіонал Олександр Усик проведе 17 вересня в Гданську проти місцевого бійця Кшиштофа Гловацького. За час виступів на профі-ринзі поляк виграв усі 26 проведених поєдинків, 16 з яких завершилися достроково.