Із перемінним успіхом українські тенісисти знову взялися за справу

30.06.2016
Із перемінним успіхом українські тенісисти знову взялися за справу

Катерина Бондаренко вчетверте в кар’єрі програла дебют Уїмблдону. (Фото з сайта eurosport.com)

На відміну від травневого Roland Garros, старт Уїмблдонського турніру вийшов більш успішним для вітчизняних тенісистів. Нагадаємо, що на французьких кортах далі першого кола змогла пройти лише Еліна Світоліна, яка в четвертому колі змагань поступилася іменитій Серені Вільямс. Натомість у передмісті Лондона вітчизняні майстри великої ракетки виглядають переконливіше — у стартових зустрічах свій клас уже довели Олександр Долгополов, Сергій Стаховський та Еліна Світоліна.
 
Посіяний на змаганнях під 30-м номером Долгополов за дві години обіграв росіянина Донського, віддавши тому лише один сет — 6:2, 6:4, 3:6, 7:6. Киянин, який, до слова, відмовився від участі в Олімпійських іграх, так прокоментував свою перемогу: «Загалом, я задоволений результатом, але гру ще потрібно покращувати. У третій партії я вів 3:0, але чомусь програв сет. Мені варто попрацювати над психологічною стійкістю, аби впевнено доводити справу до кінця».
 
Ветеран українського тенісу Серій Стаховський, котрого днями переобрали до складу проф­спілкової ради тенісистів-професіоналів, показав, що не збирається йти «на пенсію». Нещодавно повернувшись до першої сотні світового рейтингу, наш співвітчизник упевнено вийшов до другого раунду Уїмблдону. Утім після перемоги над японцем Нісіоку — 6:3, 6:4, 6:4 — Стаха чекає значно серйозніший опонент — хорват Марін Чіліч.
 
А от Іллі Марченку підтримати переможну ходу своїх колег по збірній не вдалося. Свій стартовий поєдинок друга ракетка України програла французові Жюльєну Беннето — 4:6, 2:6, 6:7.
Водночас перепусткою до другого раунду Уїмблдону серед українських тенісисток наразі може похвалитися лише Еліна Світоліна. Посіяна на турнірі під 17-м номером, 21-річна одеситка була сильнішою за британку Броаді. Наступною суперницею найкращої української тенісистки стане представниця Казахстану Ярослава Шведова.
 
Катерина Бондаренко, програвши американці Вандевеге, змушена вчетверте в кар’єрі прощатися з Уїмблдоном після першого кола. Востаннє 60-та ракетка світу долала стартовий бар’єр Лондона чотири роки тому. Утім шанс виправитися матиме досвідчена українка в парному розряді, де виступить разом з Ольгою Савчук.
 
Близькою до потрапляння в основну сітку Уїмблдону була Марія Заневська, проте у фіналі кваліфікації одеситка у запеклій боротьбі поступилась Марії Саккарі з Греції — 7:6, 6:7, 2:6. Більше пощастило Катерині Козловій, яка оминула сито відбору та вперше зіграє в еліт-раунді Лондона. Щоправда, її матч проти польки Агнешки Радванської, як і поєдинок Лесі Цуренко, перенесли через негоду.
 
Фаворити ж турніру йдуть без втрат. Лідер чоловічого рейтингу Новак Джокович на шляху до п’ятого поспіль «Великого шолома» вже встиг обіграти британця Уорда. Його головний опонент — швейцарець Роджер Федерер — сповнений сил виграти восьмий «трав’яний» «шолом». Аби якомога краще підійти до Уїмблдону, 33-річний маестро спеціально пропустив «Ролан Гаррос». У жіночому ж дивізіоні головна інтрига — похід Серени Уїльямс за 22-ю перемогою на турнірах «Великого шолома».