В АТО вздовж лінії розмежування тривають бойові дії, 11 поранено

24.06.2016
Ескалація конфлікту на Донбасі сягнула показників серпня минулого року. Лише протягом позаминулої доби загинув один захисник України, ще одинадцятеро поранено. 
 
«Цих безповоротних і санітарних втрат сили АТО зазнали по всіх напрямках унаслідок ворожих обстрілів», — зазначає спікер адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник. 
 
За його словами, таких активних бойових дій уздовж усієї лінії розмежування не було останні десять місцяців. Нагадаємо, що у серпні 2015 року ситуація на Донбасі суттєво загострилася через цілеспрямовані провокації окупантів. Це призвело до численних втрат серед українських вояків та жертв серед мирного населення.
 
Нині ж так само бойовики використовують заборонену зброю по всій лінії зіткнення, і зокрема обстрілюють житлові квартали населених пунктів. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, житлові масиви Авдіївки та Первомайського ворог обстріляв зі 122-мм САУ, а Водяне — з мінометів.
 
Зокрема, під мінометний обстріл біля Водяного потрапили і спостерігачі ОБСЄ. Обстріл їм довелося перечекати в одному з будинків, їхні водії ховалися у бронемашинах. Коли ж спостерігачі вийшли зі сховку і пішли до бронемашин, бойовики випустили по Водяному ще кілька мін. Через що спостерігачам довелося лежати на землі. 
 
Припинити обстріл не змогли навіть представники дзеркального патруля ОБСЄ, які в цей час перебували в окупованому Комінтерновому. Хоча серед них був російський офіцер зі Спільного центру контролю і координації. 
 
Залишаючи Водяне, спостерігачі зафіксували кілька палаючих будинків.