РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.06.2016
на 1,5 млрд. доларів
агропродукції поставила Україна в країни ЄС за 4 місяці поточного року, а в країни Азії за цей же період — більш ніж на 2 млрд. дол., повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.
 
400 млн. гривень
отримають українські аграрії в рамках програми фінансування, розробленої ПАТ «Аграрний фонд» і банком «Український капітал», інформує прес-служба «Аграрного фонду». Планується, що кредит буде виділений протягом 2016-2017 маркетингового року. Нова програма розрахована на малих і середніх підприємців, з обсягом чистої виручки за рік до 10 млн. грн.
 
350 млн. гривень
отримає в 2016 році Луганська область від Європейського інвестиційного банку на відновлення об’єктів житлово-комунального господарства, дорожньо-транспортної інфраструктури, заходи щодо підвищення енергоефективності в навчальних закладах і установах охорони здоров’я, розповіли у прес-службі Луганської ОДА. 
 
188,2 млн. гривень
передбачено на реалізацію 34 проектів регіонального розвитку для Луганської області, заявили у прес-службі обласної військово-цивільної адміністрації. Основні напрямки реалізації проектів — відновлення об’єктів соціальної сфери, житлово-комунального господарства, дорожньо-транспортної інфраструктури, житлових будинків. 
 
Близько 65 млн. гривень
за інформацією обласної адміністрації, виділив уряд Німеччини на реконструкцію будинків для переселенців у Дніпропетровській області. Планується реконструювати п’ять будинків для переселенців, чотири школи і дитячий садок у Павлоградові, Кам’янському, Верхньодніпровську, Вільногірську та с. Чумаки. У кожному з цих населених пунктів визначили по одному старому приміщенню, яке давно не використовують, але його можна відремонтувати.
 
 
60 млн. євро
виділить Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології на реалізацію проектів з енергоефективності в Україні, зазначив керівник фонду Андерс Лунд. Попередньо програма розрахована до 2019 року, однак може бути продовжена. Також він додав, що 15 млн. євро з цієї суми будуть спрямовані на реалізацію програми підтримки енергомодернізації житлових будинків IQ Energy.
 
 
1,5 млн. гривень
з резервного фонду виділять на ліквідацію наслідків стихії в Хустському та Вино­градівському районах Закарпатської області, повідомили у прес-службі ОДА. Станом на 22 червня зібрано інформацію про 1,2 тис. пошкоджених будинків у 7 селах Хустського району і 6 тис. пошкоджених будинків у 14 селах Виноградівського району. Від негоди постраждали також окремі населені пункти Іршавського та Свалявського районів.
 
Більше 500 тонн
побутових відходів зі Львова було прийнято переробним підприємством Києва, розповів директор КП «Київкомунсервіс» Євген Русин. За його словами, сміття проходить стадію сортування, при якій відбирається скло, пластик, папір, а все інше прямує на спалювання. Львівське сміття спалюватимуть у столиці до серпня.
 
150 кг риби,
зокрема коропа і сазана, було випущено в Дніпро у Херсонській області в рамках екологічної акції із зариблення річки, зазначили у прес-службі Херсонської ОДА. За словами голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва, впродовж літа планується кілька разів зробити зариблення.
 
12 українських вишів
готові прийняти кримських абітурієнтів без ЗНО, за умови складення іспиту з історії України та української мови, а також вступного іспиту, повідомили в Міносвіти України. На навчання кримчан можуть прийняти Придніпровська державна академія будівництва та архітектури; ЗНУ; ЧДУ ім. Петра Могили; ­ХНТУСГ ім. Петра Василенка; НУ «Львівська політехніка»; ЛННІ ДВНЗ «Університет банківської справи»; ХДУ; ХНТУ; ХДМА; ТНУ ім. Вернадського (Київ); КНЕУ ім. Вадима Гетьмана; ДДАЕУ.