Рок iз булавою

22.06.2016
Минулими вихідними на березі Дніпра славного міста  Переяслав-Хмельницький було проведено фест «Рок-булава-2016». Ще одна альтернативна музична точка на мапі України. Славне поселення було відоме своєю історією ще за часів  Київської Русі. Його ще називають містом-музеєм, бо там розташовані аж 27 історично-пізнавальних закладів. На музичному фестивалі  у Переяславі побували більш ніж 60 гуртів iз різних куточків України та гості з близького зарубіжжя. 
Цього року фестиваль продовжує набирати оберти, у програмі знову були зарубіжні учасники. Можливо, у майбутньому «Рок-Булава» стане одним із тих фестів, які можуть запрошувати іменитих західних зірок. Поки що ж весь удар тримають українські хедлайнери, зокрема Антитіла, Роллікс, Моноліт, Cherry-merry, Morphine Suffering. Загалом на двох сценах виступили кілька десятків відомих і молодих гуртів. 
«Перший фестиваль «Рок-Булава», присвячений 265-й річниці вiд дня смерті Івана Мазепи, проходив 22 вересня в ДК НАУ (колишній Кіган). Не можу точно сказати, хто брав участь і сприяв проведенню цієї акції. Так само не скажу, що це була політична акція. Як мені здалося, основна ідея полягала в пропагуванні нового (може, й не нового) — течії «Чиста Україна». Хоча мені здалося дивним, чого символом такого перебігу є «чорна пляма», по центру жовто-блакитний прапор. Окрім розповідей про те «як все погано і що саме ми повинні все міняти», велась пропаганда «національної ідеї» (повністю не розумію, що це означає, але, по-моєму, це визначення дуже підходить), була ще й музика. Притому ще й яка», — ділиться спогадами з «УМ» киянин Олексій Шкромида.